Özel Siirt Hayat Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr.Nihat Gezgin tarafından diz protezi ve kalça protezi ameliyatları başarılı bir şekilde yapılıyor.
Geçtiğimiz günlerde Özel Siirt Hayat Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr.Nihat Gezgin alanında yapmış olduğu başarılı ameliyatlarla adından söz ettirmeye başladı.
Vtandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Ortopedi Dr. Nihat Gezgin tarafından yapılan diz protezi ve kalça protezi ameliyatlarında vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor.
Özel Siirt Hayat Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Dr.Nihat Gezgin kalça ve diz protezi ameliyatları ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, Bazı durumlarda kalça ekleminiz yaralanabilir ve buna bağlı olarak hasar görebilir. Bu durum da, ağrıya, yürümede zorluğa veya günlük işlerin aksamasına neden olabilir. İlaçları, fizik tedaviyi veya ağrı kesicileri denemiş olabilirsiniz. Ağrınız azalmadığı takdirde, doktorunuz kalça protezi ameliyatını önerebilir.
KALÇA PROTEZİ AMELİYATI NEDİR?
Özel Siirt Hayat Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Nihat Gezgin, Kalça eklemi bir top ve yuvadan meydana gelir. Uyluk kemiğinin tepesi, yani femur başı, top denilen kısmı tanımlarken, kemik ve kıkırdaktan oluşan diğer kısım da yuvayı tanımlar. Kalça protezi ameliyatı, hasarlı top ve yuvanın, kendilerine benzer özellikteki, yeni ve dayanıklı sentetik yapılarla değiştirildiği bir prosedürdür.
DİZ PROTEZİ AMELİYATI
Özel Siirt Hayat Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Nihat Gezgin, Diz protezi ameliyatı, ciddi şekilde etkilenen dizlerde ağrıyı hafifletmeye ve fonksiyonu geri kazanmaya yardımcı olabilir. Diz eklemini değiştirme işlemi eklemdeki hasarlı kemik ve kıkırdakları giderilmekte, protezi özel metal alaşımları ve diğer bileşenlerle değiştirilmektedir. Diz eklemine uygulanan protez ameliyatının amacı, diz ekleminde ağrısız bir hareket alanı sağlanarak, günlük yaşamın en üst düzeyde kalitesini sağlamaktır.
DİZ PROTEZİ KİMLERE YAPILMALIDIR?
Özel Siirt Hayat Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Nihat Gezgin, Dizler için, egzersiz, ilaçlar, fizyoterapi yöntemleri, ağrı ve deformitesi olan hastalarda uygulanır, ancak dizlerdeki ağrı kaybolmaz, yürüme, günlük yaşamda merdiven çıkma gibi aktiviteler kesinlikle sınırlıdır ve eklem kıkırdağının ciddi şekilde zarar gördüğü anlaşılır. Tercihen, hasta 65 yaşın üzerinde ise protez uygulaması önerilir. Romatoid artrit gibi bazı romatizmal hastalıklarda, protez daha erken yaşta da yapılabilir.