Bu haber kez okundu.

MUĞLA’DA DARP EDİLEN DOKTORUN KALBİ DURDU! SİAHED BAŞKANI DR. ÖZGÜR AYDIN’DAN AÇIKLAMA!
banner232

Dün Muğla’nın Bodrum ilçesinde görevi başındayken bir hastanın şiddetine maruz kalan, aynı zamanda kalp hastası olan ve kalp pili bulunan Aile Hekimi Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’ın kalbi iki kere durmuş, meslektaşlarının ve sağlık çalışanlarının yoğun çabaları sonucu ise hayata tekrar döndürülmüştü.
Şu an tedavisine yoğun bakımda devam edilen Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’ın hayati tehlikesi ise devam etmekte.

Bu şiddet olayıyla ilgili eski AHEF Denetleme Kurulu Başkanı olan ve halen Siirt Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devam ettiren Dr. Özgür AYDIN’dan basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu: “Meslektaşımız Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’a Allah’tan acil şifa diliyorum.
Tüm STK’larımızla konunun takipçisi olacağımızın bilinmesi isterim. Bir doktor bir hasta tarafından darp ediliyor, kalbi duruyor ve yoğun bakıma kaldırılıyor ama yetkililerden sadece geçmiş olsun mesajları duyuyoruz.
Kanunların yetersizliği, yönetmeliklerdeki eksiklikler ve uygulamadaki hatalar, hastaları sürekli doktorlarla karşı karşıya bırakmakta ve sağlıkta şiddet olaylarına sebep olmaktadır. Artık yeni Sağlık Bakanımızla yeni bir sürece girmek istiyoruz.
Çözümü çok basit konular bazı bürokratların basiretsizliği yüzünden yıllardır daha çetrefilli hale getirilerek sürekli doktorlarla hastaları karşı karşıya bıraktırmaktadır.
Sayın Sağlık Bakanımızdan, sağlık bürokrasisinde bir yenileme yapmasını ve STK’ların sesine kulak vererek gerçekçi çözümler sunmasını bekliyoruz.”

Ayrıca basın mensuplarının edindiği bilgilere göre Muğla geneli doktorlar ve sağlık çalışanları şiddete uğrayan meslektaşlarına destek amaçlı bugün 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirmekteler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.