Özel Asema Hospital Ortopedi Polikliniğine kalça kırığı ile getirilen 95 yaşındaki hasta, 15.02.2018 tarihinde Özel Asema Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Şeyhmus Kıran, tarafından yapılan muayene ve tetkiklerden sonra ameliyat kararı alındı.
Özel Asema Hospital Anestezi Uzmanı Başhekim Dr. Taşkın Tuna Özkılıç 95 yaşındaki hastaya genel anestezi uygulayarak başarılı bir şekilde uyuttuktan sonra ameliyata alındı. 3 saat süren ameliyat başarılı bir şekilde sonlandırıldı.
Hastanın 95 yaşında olması başta aileyi çok tedirgin etmişti, durumu düzelen hasta kısa süre sonra destekle yürümeye başladı.
Özel Asema Hospital Anestezi Uzmanı Başhekim Dr. Taşkın Tuna Özkılıç, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Şeyhmus Kıran ve ekibini tebrik ederek, "Hastanemizde son zamanlarda bu tür zor ameliyatların yapılabilmesi, hastanemizin geldiği düzeyi gösteriyor.
Ben doktor arkadaşlara, emeği geçen diğer sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarı topyekûn olarak bütün Özel Asema Hospital ve özellikle de Op. Dr. Şeyhmus Kıran’ın başarısıdır. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Düşmelerin yaşlılarda görülen en sık ve en ciddi kaza biçimi olduğunu anlatan Dr. Şeyhmus Kıran, düşme sonucu oluşan kırıklar 65 yaş üzeri sağlıklı yaşlı bireylerde yüzde 28 ile yüzde 35 oranında olup yaş ilerledikçe bu oranın arttığını ve 65 yaş üstü kişilerin üçte birinin 80 yaş üstü kişilerin yüzde 50'sinin düşerek kemiklerinde ciddi kırıklar oluşmasına neden olduğunu aktardı.
DR.KIRAN, “YAŞLI KIRIKLARININ YÜZDE 85’İ EVDE VEYA EV ÇEVRESİNDE GERÇEKLEŞMEKTEDİR”
Düşmelerin nedeninin çevresel faktörler olduğunu dile getiren Özel Asema Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Şeyhmus Kıran, “Yaşın ilerlemesiyle, vücutta fizyolojik değişiklikler oluşmakta ve daha önce yapılan aktiviteler zamanla daha zor hale gelmektedir. Yaşlı kırıklarının yüzde 85’i evde veya ev çevresinde gerçekleşmektedir. Çoğu yaşlı bireyin evi, düşmelere neden olabilecek çevresel tehlikelere açıktır.
Düşmelerin sebebi içsel ve dışsal yani görme yetisinin zayıflaması veya kasların eski kondisyonuna sahip olmaması gibi nedenlerle birlikte, büyük çoğunluğunda çevresel faktörlerin önemli yer tuttuğu yapılan çalışmalarla gösterilmiştir” dedi.
HASTA YAKINLARI TEŞEKKÜR ETTİ
Hasta yakınları da hastalarının kısa sürede iyileşmesinin şaşkınlığını yaşadıklarını ifade ederek, Op.Dr Şeyhmus Kıran’a ve emeği geçen tüm hastane çalışanlarına teşekkür ettiler.
Kaç günde yürümeye basladı