Özel Asema Hospital Genel Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Şükrü Erdoğan."Safra kesesi taşlarına doğru zamanda doğru tedavi uygulanmadığında, uzun dönemde safra kesesi kanseri ortaya çıkabilir.
Safra kesesi taşlarının başta sarılık olmak üzere ilerleyen dönemde karaciğer yetmezliği ve safra kesesi kanserleri gibi ciddi hastalıklara sebep olabileceğini belirten, Özel Asema Hospital Genel Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Şükrü Erdoğan, "Safra kesesi taşlarına doğru zamanda doğru tedavi uygulanmadığında, uzun dönemde safra kesesi kanseri ortaya çıkabilir. Kanser riski, safra kesesi taşı olan ve tedavi edilmeyen kişilerde, sağlıklı kişilere göre 7 kat fazladır" dedi.
Hastalığın herhangi bir belirti vermeden sessizce oluştuğunu ifade eden Dr. Erdoğan, "İlerleyen dönemde ise karnın geneline yayılan, sırt ve omuza vuran şiddetli ağrılara yol açabilir. Bu şikayetler kimi zaman kalp krizi belirtileri ile karıştırılabilir" diye konuştu.
Safra kesesinin en fazla görülen hastalığı olan taş oluşumunda, kişinin yaşam tarzı da etkili olduğunu söyleyen Özel Asema Hospital Genel Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Şükrü Erdoğan, fazla kilo, düşük kalorili diyetlerle sık kilo alıp vermek, çok sayıda doğum yapmış olmak ve hareketsiz yaşam tarzı sürenlerin risk altında olduğunu belirtti.