Bu haber kez okundu.

Dr. Aybüke Kevser Halaç, Hamilelikte Babanın Rolünü Anlattı
banner229

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aybüke Kevser Halaç, Annelik doganın kadınlara verdiği bir armağan, bir kadın için en büyük mutluluk. Ancak hayatı ve bebeğinizi paylaşacağınız durumun diğer kahramanını da unutmamak lazım: Baba.

Anne adayının rahat ve kolay bir hamilelik geçirmesinde en büyük destekçisi eşidir. 

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aybüke Kevser Halaç, Hamilelikte eşin desteği, anne adayının hem ruhsal hem de fiziksel olarak kendini daha iyi ve mutlu hissetmesini sağlar. Unutmamak gerekir ki anne adayı hamileliği ilerledikçe eski güç ve hareketliliğini kaybeder. 

Özellikle varsa evdeki çocuğun bakımı ve ev işleri gibi konularda hamilelikte baba adaylarına düşen görevler olabilir.

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aybüke Kevser Halaç, Bir bebeğe sahip olmak sadece hamilelik döneminde değil doğum sonrasında da babaya bazı görev ve sorumluluklar getirebilir. 

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aybüke Kevser Halaç, Hamilelikteki eş desteğini, yeni bir baba olarak doğum sonrasında da vermelisiniz. Eşinize bebeğin bakımında yardımcı olabilir, onun fiziksel ve duygusal olarak rahatlamasına destek sağlayabilirsiniz. 

Unutmayın ki, eşinizin doğum sonrasında kendini yalnız ve çaresiz hissetmemesi hem sizin ilişkiniz hem de anne ve bebek için önemlidir.

HAMİLELİKTE BABANIN ROLÜ

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aybüke Kevser Halaç, Daha anlayışlı ve extra sabırlı olmaya adapte olun.

Eşinize ağır gelen günlük ev işlerine yardım edip iş yükünü hafifletebilirsiniz.

Eşinizi sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönlendirin. Vitamin değeri yüksek, içerik bakımından zengin yiyecekleri sık sık ve az az yediğinden emin olun.

Eşinize karşı duyduğunuz sevgiyi dile getirin, onun yanında olduğunuzu göstererek desteğinizi her zaman hissettirmelisiniz.

Doğum uzmanınızla görüşmelerine birlikte gidin, bebeğinizin görüntüsünü birlikte izleyin, karnınıza birlikte dokunup bebeğinizin sizi, sizin bebeğinizi hissetmenizi sağlayın.

Eşinizin bedeninde bazı değişmeler meydana geleceği için bu konuda her zaman destekleyici ve moral verici olmalısınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.