Bu haber kez okundu.

Doç.Dr.Akın Önder, Mide Botoksu İle Kısa Sürede Kilo Verebilirsiniz
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Akın Önder, son dönemlerde sık kullanılmaya başlayan mide botoksu işlemi ile zayıflamanın ve obeziteden kurtulmanın mümkün olduğunu dile getirdi.

Özel Siirt Hayat Hastanesi  yine bir ilki ayağınıza getirdi. Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Akın Önder,öncülüğünde gerçekleştirilen mide botoksu tedavisi ile sizde artık fazla kilolarınızdan kurtulabileceksiniz. Böylece yeni ve daha sağlıklı bir hayat sizleri bekliyor olacak.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Akın Önder, obeziteyle mücadelede etkin bir yol olan mide botoksu uygulaması hakkında önemli bilgiler verdi.
Norveçli bilim insanlarının 2004 yılından bu yana çeşitli denemeler sonucunda kilo vermede olumlu etkilerine dair onay verdikleri mide botoksu uygulaması Türkiye’de ve Özel Siirt Hayat Hastanesinde  kullanılmaya başlandı.
Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Akın Önder,"Diyet, ilaç tedavisi, mide küçültme ameliyatı'nın yanında mide botoksu da fazla kilolardan kurtulmak için başlıca yöntemlerden bir tanesidir. Fazla kilo yani Obezite çağımızda tansiyon, şeker, akciğer hastalıkları, kalp hastalıkları gibi hastalıkların ortaya çıkmasında önemli rol oynar.  

Bu anlamda obezite ile mücadele kapsamında tıp dünyası önemli çalışmalar ve araştırmalar yapmaktadır. Norveçli bilim adamlarının uzun çalışmalar sonrası onay verdikleri mide botoksu uygulaması, Avrupa ve Amerika’nın ardından Sağlık alanındaki gelişmeleri her zaman yakından takip eden Özel Siirt Hayat Hastanesi tarafından da kullanılmaya başlandı.  
Mide botoksunun 15 dakika gibi kısa bir sürede yapılması, hastanede yatış gerektirmemesi ve hastanın sosyal yaşamına hemen dönebilmesi gibi avantajları olduğunu söyleyen Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Akın Önder, alışmaların ardından mideye yapılan botoks enjeksiyonları ile 4-6 ayda yaklaşık 10-25 kilo kaybedilebildiği söyledi.
 İşlemin etkisi, açlık ve tokluk hissinde etkili olan midedeki kas ve sinirler üzerinde oluşan blokaj ile açıklanıyor. Mide botoksu ile hem kas tabakası etkilenerek midenin boşalma süresinin uzadığını hem de sinir hücreleri etkilenerek açlık hissinin azaldığını belirtti.
Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Akın Önder,İnatçı kilolar ile mücadelede gerçekleştirilen Mide Botoksu  işlemi 15 dakika sürüyor ve aynı gün normal hayata dönme imkanı sunuyor.  Botoks proteininin endoskopik olarak vücuda uygulanmasıyla yapılmaktadır. Midede uygulanan kısımdaki kaslar ve sinirler geçici olarak etkisiz hale getirilir.

Uygulanan bölgedeki kaslar ve sinirler iştah ve açlık durumu üzerinde etkili olan sinirler ve kaslardır. Sinirlerinizin ve kaslarınızın etkisiz hale gelmesiyle tükettiğiniz yiyecekler midenizde uzun süre kalır ve tokluk hissi süresi uzar. Böylelikle az yiyerek uzun süre tok kalmış olur, kısa sürede kilo verebilirsiniz.

Mide botoksunun bilinen ciddi yan etkisi veya zararları yoktur. Genellikle başarıyla sonuçlanan mide botoksu işlemini 4 ile 6 ay arası etkisi devam etmektedir." diyerek sözlerine son verdi.
Özel Siirt Hayat Hastanesi Müdürü Necmettin Fırat mide botoksu ile ilgili yaptığı açıklamada, son günlerde  fazla kilolarından kurtulmak için mide botoksu yaptırmak için hastaneye başvuru sayısında artış olduğunu belirterek hastanelerine gösterilen ilgi ve teveccühten dolayı tüm Siirtlilere teşekkür etti.
Fırat, hastanede yapılmaya başlanan Mide Botoksunun ardından hastalar artık il dışına gitmeyerek kendi memleketlerinde yapabileceklerini son bir ayda mide botoksu yaptırmak için çok sayıda vatandaşın başvurduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.