Bu haber kez okundu.

Şirvan İlçesi Taşlı Alabalık Tesisi Üretimini %275 Arttırarak 243 Tona Ulaştı
banner232

Siirt ili Şirvan ilçesinde bulunan Taşlı Alabalık Üretim Tesisi 2022 yılında 89 ton olan alabalık üretimini %275 arttırarak 243 tona yükseltti.
İşletme sahibi Abdülaziz Carlık” Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleri, üretimde iyileştirme çalışmalarınız ile alabalık üretimimizi ciddi oranda arttırdık.
Bugün İl Müdürümüz, ilçe Müdürümüz ve tarım teşkilatı teknik elemanları ile yapılabilecek kapasite artışı ve çevre düzenlemesi ile ilgili projeleri görüştük. Vatandaşlarımızı işletmemizde misafir etmeyi ve lezzetli alabalıklarımızdan ikram etmeyi istiyoruz. ’dedi.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan “Taşlı Alabalık tesisimiz bizim gözbebeği işletmelerimizden biri. 2022 yılında 89 ton olan alabalık üretimi 2023 yılı sonu itibari ile 243 tona ulaşmıştır. Tesiste yaptığımız incelemelerde iyileştirme çalışmaları ile kapasite artırımı, çevre düzenlemesi ve pazar ile ilgili ne gibi ek çalışmalar yapabiliriz onu görüştük. Aile işletmesi şeklinde çalışan işletmemize Su ürünleri mühendislerimiz düzenli olarak ziyaret edip teknik konularda destek veriyorlar. 
Taşlı alabalık tesisimiz de havuzlarda ve Alkumru Baraj gölünde bulunan kafeslerde yetiştiricilik yapmaktadır.  
Taşlı Alabalık tesissimiz aynı zamanda doğa harikası bir yer. İlimizde bu tür alanlar sınırlı, bu sebepten dolayı çevre düzenlemesi projesi ile vatandaşlarımızı buraya çekerek hem piknik yapmalarını hemde lezzetli Siirt alabalığını tüketmelerini istiyoruz.

 Ailemize bu tesisi ayakta tutabildikleri için teşekkürlerimizi iletiyorum, tarım teşkilatı olarak her zaman yanlarında olacağız’’ dedi.

Taşlı alabalık üretim tesis ziyaretine Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, İl Müdürü Yardımcısı M.YaşarÖren Şirvan İlçe Müdürü Cüneyt Ateş ve teknik elemanlar katıldı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.