Bu haber kez okundu.

Ilısu Projesi Kapsamında, Siirt ve Şırnak Sınırları İçindeki Köyleri Hayata Bağlayacak Yolların İyileştirilmesi İçin İmzalar Atıldı
banner232

On binlerce vatandaşın yıllardan beri beklediği müjde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan geldi.

Siirt ve Şırnak illerinde Ilısu Baraj ve Hidro Elektrik Santrali göl sahası altında kalan yolların yerine yeni güzergahlar yapılması, mevcut yolların kalitesinin artırılması için düğmeye basıldı.
Bakan Yumaklı bu amaçla hazırlanan 1 milyar 155 milyon liraya tutarındaki projenin onaylandığını ve iki yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ilısu Projesi çerçevesinde Siirt ve Şırnak illeri sınırlarındaki köyleri hayata bağlayacak yolların ıslahı ve iyileştirilmesi için başlatılan projeyle ilgili bilgi verdi. 

Bakan Yumaklı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Ilısu Projesi kapsamında su altında kalan bölgelerdeki yolların yeniden yapımı için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Yığınlı Tüneli ve Bağlantı Yolu ile Baraj Kapsamındaki Köy Yollarının İyileştirilmesi Yapım İşi için ilgili firma ile sözleşme imzalandığını açıklayan Bakan Yumaklı, projenin yaklaşık 1 milyar 155 milyon lira tutarında olduğunu ve 2 yılda tamamlanmasının planlandığını vurguladı. Proje sayesinde Siirt ve Şırnak illerindeki köylerdeki seyahat konforu ve güvenliğinin artırılacağını ifade eden Bakan Yumaklı, Yığınlı Tüneli’nin yanı sıra Siirt’te 3 ayrı bölgede DSİ tarafından yapılacak ıslah ve iyileştirme çalışmalarının da projeye dahil olduğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memet 2 ay önce

Hayırlı olsun inşAllah.