Bu haber kez okundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Siirt Üniversitesini Ziyaret Etti
banner232

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Üniversiteler arası iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek amacı ile Güneydoğu Anadolu Üniversitelerine yapmış olduğu ziyaretler çerçevesinde Siirt Üniversitesine ziyarette bulundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar'ı Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Cemalettin Erdemci, Prof.Dr.  Tekin Şahin ve Prof. Dr Cahit Pesen karşıladı.
Daha Sonra inşaat çalışmaları devam eden Hayvan Hastanesi ve Sperma Payetleme Merkezini ziyaret ederek,çalışmaları yerinde inceledi.

Yapımı devam eden hayvan hastanesi dolaşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Türkiye'de örneğine ender rastlanılacak bir hastane inşaatı devam etmektedir. İnşallah önümüzdeki yılın ortalarına doğru hizmete alınması planlanan bu hastane,

Türkiye'de hayvan hastaneleri içerisinde bir ilk olmaya aday. Küçükbaş hayvanların, kümes hayvanların, büyükbaş hayvanların ve vahşi hayvanların tedavisinin gerçekleştirileceği tam teşekküllü bir hastane yapılıyor. Üniversitelerimiz de kurulan bu yatırımların olması Türkiye'deki Yükseköğretimin geldiği düzeyi göstermesi açısından da fevkalade önemlidir" dedi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan bu tür yatırımların Türkiye'de ilme ve bilimsel faaliyetlere ne kadar ehemmiyet verildiğini gösteren önemli parametre olduğuna dikkat çeken Özvar, Hayvan Hastanesinin sağlayacağı imkânların bölgenin hayvancılıkla geçimini temin eden taraflara hizmet vereceğine dikkat çekti.

Bizim Siirt'e gelmemizin bir diğer amacı da faaliyetleri yerinde incelemek." diyen Özvar, yaptığı ziyaretlerin amacını şu şekilde açıkladı:

"Hayvan hastanesinin bölgenin ekonomisine ve hayvancılığına çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Buraya geliş amacımız, Üniversitemizin akademik faaliyetlerini yerinden takip etmek, öğrencilerle, Öğretim elemanları ile bir araya gelerek onların bilimsel üretkenliklerini toplum için yapılan sorumluluk projelerini ve yayınlarını değerlendirebilmek, Türkiye'de beşeri sermayenin gelişebilmesine, gençlerimizin yetişmesi için nasıl katkıda bulunuruz?  Bu konuları tartışmak, müzakere etmek, üniversitelerimizin ihtiyaçlarını yerinde görmek, karşılamak hususunda neler yapabileceğimizin imkânını kavuşmuş olduk." 

Siirt Üniversitesin projelerinin hayata geçmesi ve adı geçen tesislerin en kısa sürede faaliyete geçmesi için destek sözü veren YÖK Başkanı Özvar, Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak’a memnuniyetlerini bildirip ilimizden ayrıldı.












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.