Bu haber kez okundu.

Vali Kızılkaya,Şirvan’da Mera Islah ve Amenajman Projelerinin Açılışına Katıldı
banner232

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Şirvan ilçesi Kesmetaş köyüne ait yaylada Tarım Bakanlığı himayelerinde Siirt Valiliği destekleri ile hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi'ni yerinde inceledi. 

Proje kapsamında; 12 Ton Kompoze Gübre Dağıtımı, 120 Metre Betonarme Sıvat Yapımı,6 Adet Galvaniz Sıvat, 2 Adet Süt Sağım Yeri, 1 Adet Çoban Barınağı ve Güneş Paneli  ve 2 Adet Gölgelik vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bölgede huzur ve güven iklimiyle tarım ve hayvancılığın geliştiğini vurgulayan Vali Kızılkaya, "2018 yılında 220 bin dekar olan Siirt mera alanı 2024 yılı itibari ile 384 bin dekar alana ulaştığını, 4 Milyon 667 bin lira tutarında mera ıslah projesinin hayata geçirildiğini,  345 çiftçi ailesine 112 ton yem bitkileri tohumu dağıtıldığını söyledi."

Kesmetaş köyü sakinleri ile sohbet ederek taleplerini dinleyen Vali Kızılkaya mera ıslah projesinin hayırlı olmasını temenni etti.

Ziyaret programında Vali Kızılkaya'ya İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Şirvan Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş  ve Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan da eşlik etti.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.