Bu haber kez okundu.

Türk Kızılay Engelsiz Birimi’ne Henry Davison Ödülü
banner229

Türk Kızılay Engelsiz Birimi, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) tarafındaninsani yardım sektörünün en prestijli ödüllerinden Henry Davison Ödülü’ne layık görüldü.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu’na bağlı 191 ülke temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen IFRC Genel Kurulu ve Yasal Toplantıları, 22-26 Ekim tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleşti. 

Programa Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Genel Sekreter Murat Ellialtı, Yönetim Kurulu üyesi ve Engelsiz Birimi’nden Sorumlu Yener Tanık, Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük katıldı. 

Program kapsamında Henry Davison Ödülü, Kızılay’ın Engelsiz Koordinasyon birimine bağlı Malatya EngelsizKızılay biriminin 6 Şubat depremleri döneminde yürüttüğüörnek çalışmalardan dolayı Engelsiz Kızılay Malatya İl Başkanı öğretmen Gülhan İnce’ye takdim edildi. Engelsiz Kızılay yapılanması hakkında bilgi veren Yener Tanık,“Engelli kardeşlerimizi sadece yardım alan değil, aynı zamanda yardım veren olarak hayatın içine katmayıamaçlayarak yola çıktık ve ihtiyaç sahiplerine yardım ederek sosyal yaşamın parçası olmalarını sağlayan bumodelle dünyaya örnek olduk” dedi. 

Cenevre’deki program kapsamında Türk Kızılay ev sahipliğinde “Engelsiz: İnsani̇ Yardım Faali̇yetleri̇ne Engelli̇leri̇n Dahi̇l Edi̇lmesi̇ni̇n Teşviki” başlıklı panel ve sempozyum düzenlendi.
Engelsiz Kızılay gönüllülerinin de katılımıyla gerçekleşen panelde, Engelsiz Kızılay biriminin sahada yürüttüğü insani yardım faaliyetleri paylaşıldı. 

Toplantı kapsamında yapılan seçimlerde IFRC Finans Başkanlığı’na Kızılay Finans ve Mali İşler Genel Müdürü Hakan Ertürk seçildi. 

Henry Davison Ödülü, savunmasız insanların hayatlarını iyileştirmeye yönelik çalışmaları onurlandırmak üzere IFRC tarafından iki yılda bir veriliyor.
Ödül, ismini Birinci Dünya Savaşı yıllarında Amerikan Kızılhaçı’nda konsey başkanı olarak yürüttüğü çalışmalardan dolayı insani yardım alanında simgeleşen Henry Davison’dan alıyor.









Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.