Bu haber kez okundu.

Siirt’te İlk Ders Zili Cumhuriyet İçin Çaldı
banner229

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında il genelinde tüm okullarda ilk dersi, "Dersimiz Cumhuriyete Doğru" filmiyle başlattı.

Millî Eğitim Bakanlığı Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna dair bilinç oluşturmak amacıyla tüm okullarda özel bir program başlattı.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasını taşıyan genelge doğrultusunda, Siirt’te il genelindeki tüm okullarda ilk ders, "Dersimiz Cumhuriyete Doğru" filmiyle başladı.

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ ANLATILDI

Film, "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyunundan sinematografik bir kurgu ile uyarlanarak Cumhuriyet'in kuruluş sürecini anlatıyor.
Çok zor şartlarda kazandığımız bağımsızlığımızın nişanesi ve bu toprakları bize vatan kılan kahramanlarımızın mirası ve emaneti olan Cumhuriyetimizin 101. Yılında tüm kademelerdeki öğrencilerimiz, ilk derste "Dersimiz Cumhuriyete Doğru!" filmi ile buluşturuldu.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.