Siirt’te güneş enerjisi yatırımları hız kesmeden devam ediyor.
Temo Elektrik Enerji Üretim Pazarlama Ticaret A.Ş. tarafından planlanan üç yeni Güneş Enerji Santrali (GES) ve Elektrik Depolama Tesisi (EDT) projeleri için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporları tamamlandı.
Projelerin Detayları:
• Siirt-2 GES ve EDT: Merkez ilçesi Pınarova Köyü’nde 12 MW kapasiteli santral ve depolama tesisi (17,57 hektar).
• Siirt-3 GES ve EDT: Pınarova Köyü 102 Ada 5 Nolu Parsel’de 10 MW kapasiteli santral ve depolama tesisi (12,44 hektar).
• Siirt-4 GES ve EDT: Tuzkuyusu Köyü 190 Ada 1 ve 191 Ada 9 Nolu Parsellerde 10 MW kapasiteli santral ve depolama tesisi (13,07 hektar).
Her üç projenin ÇED raporları, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son halini aldı. ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi kapsamında, söz konusu raporlar halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü’nde 10 gün süreyle görüşe açıldı.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Siirt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü