Bu haber kez okundu.

Siirt’te Vatandaşlar Gece Geç Saatlerde Çalınan Korna Sesi ve Hava Fişeklere Tepkili
banner232

Yaz döneminde sünnet ve düğün cemiyetlerinde gece geç saatlerde oluşturulan konvoylarda çalınan kornalar da ciddi bir gürültü kirliliğine yol açıyor.

Vatandaşlar okulların açılmasıyla birlikte çocuklarının erken saatte uyuduğunu, ancak geç saatlerde oluşturulan ıkonvoylarda korna sesinden çocuklarının uyuyamadığını belirttiler.

Korna sesinin haricinde gece düğünlerinde patlatılan havai fişekler, vatandaşların huzurunu kaçırıyor. Özellikle çocuklarda korku ve paniğe yol açan bu durumun son bulması için yetkililere çağrı yaptılar.

Siirt’te yaz akşamlarının vazgeçilmezi olan düğünler, gece saatlerinde başlayan konvoy yapan araçların korna sesi ve patlatılan havai fişekler vatandaşların huzurunu kaçırıyor. 

Özellikle saat 23:30 ile 00:00 arasında araçların korna sesi ve patlatılan havai fişekler, vatandaşlar arasında büyük tepkiye yol açıyor. 

Korna sesi ve Havai fişek seslerinin, özellikle okula gidecek  çocuklarda korku ve paniğe sebep olduğu belirtiliyor. 

Vatandaşlar, bu durumun sağlıklarını olumsuz etkilediğini dile getirerek, yetkililerden acilen müdahale edilmesini talep ediyor.
"Bu saatte yapılan kutlamalar çocuklarımızın dinlenme hakkını ihlal ediyor,” diyen vatandaşlar korna sesi ve  havai fişeklerin gece geç saatlerde  yasaklanmasını istiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf SEMİS 3 gün önce

Kaleminize kuvvet. Yüreğinize sağlık. Konuyu işlemeniz duyarlılık örneğidir. Sağ olun.