Bu haber kez okundu.

Siirt’te Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü’ne 1 Milyon Yavru Sazan Balığı Bırakıldı
banner232

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında gerçekleştirilen önemli bir adımı kamuoyuyla paylaştı.

 Vali Kızılkaya, Siirt’te 2024 yılı içerisinde Bakanlığın balık üretim tesislerinden temin edilen 2 milyon adet yavru sazan balığının su kaynaklarına bırakılacağını duyurdu.
Bu kapsamda, bugün Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü ve Alkumru Baraj Gölü'ne toplam 1 milyon adet yavru sazan balığı salımı gerçekleştirildi.

Son dört yıl içinde, Siirt’teki su kaynaklarına toplamda 7 milyon 461 bin yavru sazan ve 2 milyon 291 bin şabut balığı bırakıldığı bilgisini paylaşan Kızılkaya, bu yıl salınacak 2 milyon yavru sazan balığı ile birlikte toplam bırakılan balık sayısının 9 milyon 752 bine ulaşacağını vurguladı.

Vali Kızılkaya, balıklandırma çalışmalarının, bölgedeki doğal balık stoklarını destekleyerek su kaynaklarını üretime kazandırmayı, sürdürülebilir balıkçılık yapısının geliştirilmesini ve bölgesel ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Ayrıca, Ilısu Barajı’nda planlanan avlak sahalarının kurulumu ve Su Ürünleri Kooperatiflerinin teşvik edilmesiyle bölgesel istihdamın artacağı ve ekonomiye önemli katkılar sağlanacağı ifade edildi.

Proje kapsamında emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür eden Kızılkaya, su kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir yönetimi için tüm paydaşlarla birlikte çalışmaya devam edeceklerine olan inancını dile getirdi.

Yavru balıkların salımının ardından yaptığı konuşmada, Vali Kızılkaya, bu çalışmaların bölgedeki su ürünleri sektörüne olan katkısını artırarak, halkın bu doğal zenginliklerden daha fazla yararlanmasının önünü açacağını söyledi.

Türkiye genelinde uygulanan balıklandırma projelerinin, ekosistemlerin korunması ve yerel ekonominin desteklenmesi açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Balıklandırma projelerinin, özellikle yerel balıkçılık faaliyetlerine sağlayacağı katkının yanı sıra turizm ve ticaret alanlarında da Siirt ve çevresinde yeni fırsatlar yaratması bekleniyor.

Vali Kızılkaya, Siirt su kaynaklarına son dört yıl içerisinde bırakılan balık miktarları şöyle sıraladı: 7 milyon 461 bin yavru sazan balığı, 2 milyon 291 bin şabut balığı 2024 yılı sonunda bu rakamların üzerine eklenerek toplamda 9 milyon 752 bin yavru balık, bölgedeki su kaynaklarında doğayla buluşturulmuş olacak.

Programa; Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Müdür Yardımcıları Şube Müdürleri, İl Müdürlüğü teknik personeli ve balıkçılar katıldı. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.