Bu haber kez okundu.

Siirt’te Böğürtlen Hasadı Başladı
banner232

Siirt'in Kurtalan ilçesinde, 230 dönüm arazide üretilen böğürtlenlerin hasadı törenle başladı. Hasat edilen taze böğürtlenler 16, böğürtlenden elde edilen meyve suyu da Arap yarımadası ve Uzak Doğu'daki 34 ülkeye ihraç ediliyor.

Kurtalan ilçesine bağlı Gökdoğan Köyü Yunuslar Mezrasında,Kasım Ceylan, M.Sabit Ceylan ve Adil Ceylan’a ait olan arazilerde Böğürtlen hasadı yapıldı.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya , Batman Valisi Ekrem Canalp, Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman,Kurtalan Kaymakamı Samet Serin, AK Parti İl Başkanı Av. Bahri Caner Özturan ve il protokolünün katılımıyla Kurtalan/Gökdoğan köyü Yunuslar mezrasında "Böğürtlen Hasadı" etkinliği düzenlendi.

Devletimizin tarımsal üretimin artırılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması için her türlü desteği vermeye devam ettiğini  hatırlatan Vali Kızılkaya, "Böğürtlen üretiminde 318 ton ile Türkiye’de ikinci sıradayız, hedefimiz ilk sıraya yerleşmektir. Böğürtlenlerin %40'ı ihraç edilerek ilimize önemli bir katma değer sağlıyor. Üreticimize hayırlı ve bereketli bir hasat diliyorum" dedi.

“Ülke Ekonomisine Katkıda Bulunuyoruz, Döviz Getirebiliyoruz”

Törende söz alan firma sorumlusu Kasım Keremullah Ceylan, “İl bazında bursa birinci sırada Türkiye’de ama tek parça böğürtlen işletmesi ya da arazisi olarak biz birinci sıradayız.” Dedi.

230 dönüm dikili alanda üretime devam ettiklerini söyleyen Ceylan,  “Bizim şu anda böğürtlen olarak 230 dekar dikili alanımız var. Şimdi biz böğürtlende büyük bir kalite ve standart yakaladık. Böğürtleni taze olarak hem iç piyasada hem yurt dışına taze olarak ihracat yapabiliyoruz. Ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz, döviz getirebiliyoruz.” diye konuştu.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.