Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE ANNELER İÇİN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KONFERANSI DÜZENLENDİ
banner229

Vali Kızılkaya: “Uyuşturucuyla Mücadelede En Güçlü Polis, Sevgi Dolu Annelerimizdir”
Siirt Valiliği himayelerinde, İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda “En İyi Narkotik Polisi Anne” temalı bir konferans düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Hanımefendi Nurten Kızılkaya, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, anneler, anne adayları ve vatandaşlar katıldı.
Konferansta, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Okan Şahin tarafından, bağımlılıkla mücadelede ailelerin rolüne dikkat çekilerek toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik önemli bilgiler paylaşıldı.
Sunumun ardından konuşan Vali Kızılkaya, annelerin ve anne adaylarının uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı konusundaki bilinçlenmesinin ve aile içi iletişimin güçlendirilmesinin önemini vurguladı.
Vali Kızılkaya, çocukların güvenli geleceği için uyuşturucuyla mücadelede işbirliğinin gerekliliğine işaret ederek şunları ifade etti:
“Uyuşturucuyla mücadele ailede başlıyor. Medeniyetimizde ve kültürümüzde aile kavramı büyük bir öneme sahiptir. Sağlıklı ve bilinçli aileler, güçlü bireyler ve toplumlar yetiştirir.

Bu bakımdan, gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine karşı 7/24 kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz.
Bu illet, milletimiz için tehdit olmaktan çıkıncaya kadar azim, inanç ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Görev yaptığım bu kadim şehirde, yaklaşık bir yıldır uyuşturucuyla mücadele konusunda emniyet, jandarma ve istihbarat birimlerimizle yoğun operasyonlar yürütüyoruz.
2024 yılı itibarıyla 591 uyuşturucu olayı yaşandı ve bu kapsamda 712 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi çerçevesinde annelere yönelik bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. 2023 yılında 5.368 kişiye ulaşmışken, 2024 yılı itibarıyla bu sayı %60,34 oranında artarak 8.607 kişiye ulaştı. 2023 yılı Eylül ayına kıyasla, 2024 yılı Eylül ayında ilimizde uyuşturucuyla mücadelede güvenlik güçlerimizin inisiyatifiyle %100’lük bir operasyon artışı sağladık.”
Vali Kızılkaya, İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen UYUMA mobil uygulamasının önemine de değinerek, “Hemşehrilerimiz, bu uygulamayı indirerek çevrelerindeki olumsuzlukları güvenlik güçlerimize hızlıca bildirebilir. UYUMA, uyuşturucuyla mücadelede en pratik ve güvenilir yöntemlerden biridir.
Siirtli hemşehrilerime bu mücadelede verdikleri destek için şükranlarımı sunuyor, desteğin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.
Programın sonunda Vali Kızılkaya, beraberindekilerle birlikte İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan Bağımlılıkla Mücadele Stantlarını gezerek inceledi.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.