Bu haber kez okundu.

Siirt’te 15 Temmuz Coşkusu Yaşandı
banner232

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği, mehter takımının gösterisi ve Türk bayrakları eşliğinde kortej halinde Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi önünden başlayan "Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü" ile başladı.

Vali Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya ile protokol üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda devam eden etkinlikte "15 Temmuz'da Yaşananlar" adlı fotoğraf ve resim sergisi ile kurumların stantlarını gezdi.

Siirt Valiliği önünden başlayan ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sona eren "Sancak Koşusu"na katılan gençler, sancağı Vali Kızılkaya'ya teslim etti.

Meydanda devam eden programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi, darbe girişimi gecesini ve milletin direnişini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı, "15 Temmuz" konulu belgesel izletildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması alandaki dev ekranlardan izletildi.

Vali Kemal Kızılkaya, 15 Temmuz 2016 gecesinde millete ve devlete kasteden hainlerin demokrasiyi yıkmak, özgürlükleri milletin elinden almak ve ülkeyi karanlık bir geleceğe sürüklemek istediğini belirterek, milletin destansı direnişi, demokrasiye olan bağlılığı ile Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla şahlanarak meydanları doldurduğunu, tankların, uçakların, mermilerin önüne göğsünü siper ederek, Türkiye'nin dört bir tarafında müstesna bir direniş sergilediğini ifade etti.

Aziz milletin mücadelesi neticesinde ihanet kalkışmasının bastırıldığını, karanlık eller tarafından harekete geçirilen ihanet çetesinin hezimete uğratıldığını ve necip milletin bu şerefli ve vakur duruşuyla tarihin sayfalarına eşsiz bir demokrasi destanı yazdığını dile getiren Kızılkaya, binlerce yıllık tarihi boyunca zulme ve esarete boyun eğmeyen Türk milletinin asil iradesinin 15 Temmuz'da bir kez daha tescillendiğini kaydetti.

Kızılkaya, ülkenin geleceğini esaret altına almak isteyen dış güçlere ve onların işbirlikçilerine en güzel cevabın verildiğini anlatarak, "Aziz milletimiz, birlik ve bütünlüğüne kasteden bütün şer odaklarına karşı, vatanını ve mukaddesatını koruma uğrunda canını feda etmekten çekinmeden verdiği kararlı mücadelesini aynı azim ve sebatla sürdürecek, 15 Temmuz diriliş ruhunu benliğinde yaşatmaya devam edecektir. 15 Temmuz'u unutmayacağız, asla unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte mehteran takımı gösteri sundu, ilahiler seslendirildi, şiir dinletisi sunuldu.

Programa, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Çetiner, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, kurum müdürleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.



















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.