Bu haber kez okundu.

Siirt’te ’15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü ‘’ Çağbaşı Köyünde Kutlandı
banner229

’’15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü ‘’ vesilesi ile kadın çiftçi Gülbahar Kaya Özer’in Çağbaşı köyünde yeni kurulan telli terbiye sistemli bağı ziyaret edildi, İl Müdürü Ergün Demirhan tarafından kadın çiftçilere çiçek verildi.

Siirt İli Çağbaşı köyünde yapılan programda Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan; ’’15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü ‘’ 2008 yılından beri kutlanmaktadır.
Ülkemizde 2 milyon 300 bin civarında çiftçimiz bulunmaktadır. Ülkemiz kadın çiftçi sayısı 305 bin civarındadır, ancak Tarım ve Orman Bakanlığımızın kadınlara ve gençlere yönelik uygulamaya koyduğu yeni tarımsal destekleme modeli ile kadın çiftçi sayısı hızla artacaktır.
Bölgemizde yaşanan huzur ortamı ile köylerimize dönüş hızlanmış ve tarımsal üretim artmış sağlanmıştır. Kadınların elinin değdiği yerde bereket olur inancındayız.
Son dönemlerde ilimizde hızla artan bağcılık yatırımlarından birini bu bahçemizde Gülbahar hanımın bahçesinde uyguluyoruz.
Hem ‘’15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyor, hem de Gülbahar Hanım’ın telli terbiye sistemli bağının hayırlı olmasını temenni ediyoruz.’’ dedi.  

Kadın çiftçi Gülbahar Kaya Özer tarımla uğraşmaktan ve yeni kurduğu bağında 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nün kendi bahçesinde kutlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

’’15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü ‘’ vesilesi ile ÇağbaşıKöyünde düzenlenen programa Siirt İl Tarım ve Orman MüdürüErgün Demirhan, il Müdürlüğü idarecileri, teknik personelleri , Çağbaşı Köyü muhtarı Lokman Nas ve kadın çiftçi Gülbahar Kaya Özer’in ailesi katıldı.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.