Bu haber kez okundu.

Siirt’in Şirvan İlçesi Kesmetaş Köyünde Mera Islah Projesi Uygulanıyor
banner229

Siirt mera alanları hayvan varlığının ancak %8’ lik kısmının kaba yem ihtiyacını karşılamaktadır.
Siirt mera alanlarının büyük bir kısmının ot verimi zayıftır. Siirt İl meralarının ot verimini arttırmak, çoban ve hayvanların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığınca finanse edilen mera ıslah projeleri uygulanmaktadır.

​Siirt İli mera ıslah projeleri kapsamında Şirvan ilçesiKesmetaş köyü için hazırlanan ve Bakanlıkça uygun görülen mera ıslah projesi 2022-2024 yılları arasında uygulanmaktadır.

​2022 ve 2023 yılları arasında Şirvan İlçesi Kesmetaş köyünde ıslah projesi kapsamında mera alanlarına 12 ton kompoze gübre atılmış, 120 metre sabit betonarme sıvat, 6 adet galvaniz taşınabilir sıvat, 2 adet süt sağım yeri, 2 adet gölgelik, 1 adet çoban barınağı ve 1 adet güneş paneliyapılmıştır.  

​Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ve Çayır Mera Şube Müdürü Nezir Ekinci yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, köy muhtarı Abidin Ensar ve merada hayvanlarını otlatan yetiştiriciler ile bir araya geldi.

​Siirt İl genelinde hayvancılığın geliştirilmesine yönelik mera ıslah projelerine ağırlık verilecektir.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.