Bu haber kez okundu.

Siirt Valiliği, Baykan’daki Olayla İlgili Açıklama Yaptı
banner232

Baykan'da sabah Saat 03:50 sıralarında Baykan Devlet Hastanesi civarında araçtan inip Baykan Belediye Başkanı Ekrem ERDEM’in ikametinin de olduğu bölgeye doğru tüfekle 5 el silahla ateş açan şahıslar yakalandı.

Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada;Bugün saat 03:50 sıralarında Baykan ilçemiz Çevreyolu Baykan Devlet Hastanesi civarında araç içerisinden inen 2 şahıs Baykan Belediye Başkanı Ekrem ERDEM’in ikametinin de olduğu bölgeye doğru tüfekle 5 el ateş etmiş, araç daha sonra Bitlis istikametine doğru olay yerinden ayrılmıştır.
Belediye Başkanının ikametinde veya başka bir yerde herhangi bir isabet tespit edilmemştir. 

 Saat 05.30 sıralarında Bitlis Jandarma sorumluluk bölgesinde kamera kayıtlarından plakası tespit edilen söz konusu araç durdurulmuştur.
Araç içerisindeki 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Araçta yapılan aramada bulunan olayda kullanıldığı değerlendirilen 1 adet marka yivsiz av tüfeğine (12 kalibre) el konulmuştur.

Söz konusu şahısların aşırı alkollü oldukları ve geçmişlerinde asayişe müessir konulardan çok sayıda suç kayıtlarının olduğu tespit edilmiştir: 
Şahıslardan V. Y. ’nin suç kayıtları: Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Yağma (Gasp), Güveni Kötüye Kullanma, Taksirle Yaralama (2 adet)

O.C ’nin suç kayıtlar ise: Suç Eşyasını Satın Alma, 6136 saylı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a  muhalefet (2 adet), Tehdit Hakaret, Resmi Belgede Sahtecilik, Güveni Kötüye Kullanma (2 adet), Kasten Yaralama, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma, Mala Zarar Verme (2 adet), Taksirle Yaralama. Şahıslarla yapılan ilk mülakatta; aşırı alkollün etkisinde oldukları anlaşılmıştır. 

Konuyla ilgili gerekli adli ve idari tahkikat titizlikle yürütülmektedir.

Belediye başkanımıza ve onun nezdinde tüm Baykanlı hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; bunun dışındaki bilgilere itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz.

Halkımızın huzur ve güvenliği için suç ve suçlulara karşı mücadelemiz Milletimizin de desteği ile azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.