Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen, "Uluslararası Bilim ve Mühendislik Sempozyumu" gerçekleşti.
Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını sempozyum düzenleme kurulu başkanı olarak Doç. Dr. Fevzi Hansu gerçekleştirdi.
“Sempozyumda, 40 oturumda 13 ülkeden 230 bildiri sunuldu.”
Bilginin doğduğu Mezopotamya’daki ilimizi ve üniversitemizi tanıtmak amacıyla bilim insanlarını ve paydaşlarını bir araya getirebilmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşadığını dile getirerek konuşmasına başlayan Doç. Dr. Fevzi Hansu; konferansın temasını başta Mühendislik Bilimleri olmak üzere diğer temel bilimler oluşturmakta olduğunu ve Amerika, İspanya, Slovenya, Sırbistan, İran, Mısır, Azerbaycan, Etiyopya, Irak, Suriye, Morocco, Nijerya ve Türkiye’den olmak üzere toplamda 13 ülkeden 230 Bildiri kabul edildiğini belirterek; “Bilimsel alanlara göre sınıflandırılmış olan sempozyumumuz, 40 oturum halinde gerçekleşecek bilimsel bir buluşma platformu olmasının yanı sıra; başta üniversitemiz olmak üzere, ilimizin ve kültürümüzün bilim camiasına tanıtılması açısından oldukça önemli olacağı inancındayım.
Bölgemizin bilimsel hareketliliği açısından da büyük öneme sahip olan bu sempozyumumuza olağanüstü desteklerini esirgemeyen başta Saygıdeğer Rektörümüz Prof. Dr. Murat ERMAN’a organizasyonda görev alan fakültemizin tüm akademik ve idari personeline ve ayrıca sevgili öğrencilerimize, İlimizdeki çok değerli kurum amirlerimiz ve paydaş temsilcilerimize ve son olarak burada bulunan siz değerli katılımcılarımıza ve değerli basın mensuplarımıza gönülden teşekkürlerimi sunarım.
Sempozyumumuzun tüm katılımcılar için azami derecede verimli geçmesini umuyorum. Bu sempozyumun bölgemizin en hızlı gelişen üniversitesi konumundaki Siirt Üniversitesi için daha büyük etkinliklere öncü olmasını umut eder, sonsuz saygılarımı sunarım.” dedi.
Doç. Dr. Fevzi Hansu ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Sinan Poyrazoğlu kürsüyü devralarak katılımcılara hoş geldiniz dedi.
Açılışta konuşan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, üniversitenin çok yoğun bilimsel aktivite içerisinde olduğunu dile getirerek, Üniversite olarak 2018-2019 yılında uluslararası ve ulusal düzeyde birçok sempozyuma, konferansa, kongreye ve çalıştaya ev sahipliği yaptığımızı dile belirterek; "Şüphesiz bilimsel etkinlikler üniversitemiz açısından önemli olduğu gibi bölgemiz için de önemli fırsatlar doğurmaktadır.
Özel sektöre, öğrencilerimize, akademisyenlerimize buradaki bildirilerin çok önemli katkılar sağladığını ve akademik gelişimi teşvik ettiğini düşünmekteyiz." şeklinde konuştu.
El Cezeri ve İbrahim Hakkı Hazretleri'nin bu bölgenin değerleri olduğunu ve bilimsel aktivitelerde onları örnek aldıklarını ifade eden Erman, "Bu şahsiyetlerden başta öğrencilerimiz olmak üzere üniversitemizde akademik çalışma yapan akademisyenlerimizin de ilham almasını ve onların eserlerini yaşatmalarını canı gönülden arzu etmekteyiz." diye konuştu.
Sempozyum açılış oturumunun ilk sunumunu Prof. Dr. Hafız ALİSOY gerçekleştirdi. Palket takdim töreni ardından katılımcılar kokteyl alanına geçti.
Hergun hergun bir sempozyum üniversitede, biz öğrenciler olarak bıktık artık, kimse gitmiyor izleyici yok diye zorla hoca zoruyla götürmüyoruz ve hicbirimizin ilgisi yok, mühendislik kongresi'nde biz ilahiyat öğrencilerinin ne ilgisi var, iki hocalarda konuşma yapacak rektör konuşma yapacak biz alkisliycaz, yeter artık bırakın bu işleri bize kaliteli hocalar iyi bir Eğit im çetin, tribünleri alkislatmayi bırakın, sonuç odaklı çalışın,yani kaç zamandır yazayım diyorum zorla kalabalık ettirmek nedir ya mecburmuyum bir ilahiyatçı olarak mühendisliğe gitmeye, mühendisliğin öğrenci si yokmuş, yoksa neden yapiyorsun kongreyi