Bu haber kez okundu.

Siirt Ulu Camii’nde Üniversiteli Gençlerle ‘Urban Sketchers’ Buluşması
banner229

Siirt’in tarihi Ulu Camii avlusunda düzenlenen ‘Urban Sketchers’ etkinliği, üniversiteli gençleri bir araya getirdi. Etkinlikte gençler, Ulu Cami’nin tarihi ve estetik dokusunu çizimleriyle sanata dönüştürmeye çalışırken, sanatseverlerin buluşması keyifli anlara sahne oldu.

Nezir Obut’tan Ulu Camii Hakkında Bilgilendirme

Etkinlikte, din görevlisi Nezir Obut, Ulu Camii’nin tarihi hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Obut, Siirt’in bu önemli yapısının, yüzyıllardır şehrin dini ve kültürel kimliğinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, caminin mimari özelliklerine ve tarihine dair ilginç ayrıntılar paylaştı. 

Vali Dr. Kemal Kızılkaya Etkinliğe Katıldı 

Siirt Valimiz Kemal Kızılkaya , Siirt ’in tarihi Ulu Cami avlusunda üniversiteli gençlerle bir araya gelerek 'Urban Sketchers' etkinliğine katıldı. 

Gençler, kentimizin tarihini ve doğal güzelliklerini çizimleriyle ölümsüzleştirirken; Vali Kızılkaya, bu sanatla kentin hikayesini anlatmanın önemine vurgu yaptı. 

Etkinliğe Siirt Kültür ve Turizm il Müdürü İrfan Tekin, Üniversite Mimari bölüm yetkilileri ve sanat severler katıldı.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.