Bu haber kez okundu.

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu,Avrupa ve Asya Zirvesi’nin Genel Konsey Toplantısı’na Katıldı
banner229

Uluslararası iş dünyasının temsilcilerini bir araya getiren WCF Avrupa ve Asya Zirvesi, 72 ülkeden 800'den fazla iş insanının katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkan Yardımcısı  Güven Kuzu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla Dünya Odalar Federasyonu (WCF) tarafından düzenlenen Avrupa ve Asya Zirvesi’nin Genel Konsey toplantısı’na katıldı. 

Toplantıda konuşan M. Rifat Hisarcıklıoğlu, son yıllarda küresel ekonomide korumacılığın arttığını ifade ederek, bu durumun global ticarete zarar verdiğini, şirketleri ve özellikle KOBİ'leri zora sokabileceğini söyledi.

Küresel ticaretteki bu bariyerlerin Türkiye gibi ekonomisini büyütmek ve global tedarik zincirine entegre olmak isteyen ülkelere engel teşkil ettiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Adil, dengeli ve serbest ticaret konusunda WCF ve TOBB olarak sağlam bir irademiz var. Dünya Odalar Federasyonu burada kritik bir rol oynuyor. 120'den fazla ülke ve bölgeden 5 binden fazla oda var. WCF, global olarak şirketleri desteklemek konusunda kritik önem taşıyor. Şirketlerin ve özellikle KOBİ'lerin yeni fırsatlar bulmalarını, değişen global piyasalara adapte olmalarını sağlayacağız. Her zaman olduğu gibi global ticareti destekleyeceğiz."

Türkiye'nin, son 22 yılda büyüyen bir ekonomiye sahip olduğuna dikkat çeken Bakan Bolat, "Doğu ile Batı ticaret rotalarının kesiştiği bir noktada yer alan ülkemiz, dünya ticaretinde önemli bir rol oynamakta ve küresel şirketlerin tercih ettiği bir merkez olarak öne çıkmaktadır." dedi.

Bolat, Türkiye'nin büyüyen ekonomik gücü, ihracat odaklı politikaları, sunduğu ticari fırsatları ve azalmaya devam eden cari açığı ile ekonomide güven ve istikrar sunmaya devam ettiğinin altını çizerek "Bu çerçevede iş dünyasını ve yatırımcıları ülkemizin sunduğu fırsatlardan yararlanmaya davet ediyorum. Ayrıca, bu değerli organizasyona ev sahipliği yaptığı için TOBB’a ve yerli, yabancı katılımcılara teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

“Gözümüzü Türkiye'ye Dikmiş Durumdayız"

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Başkanı Philippe Varin de ticaret odalarına verdikleri desteklerden bahsederek, bu odaların önemine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Mevcut ekonomik sıkıntılara değinen Varin, ülkelerin birbirine uyguladıkları ticari engellerin sayısının arttığını, iklim değişikliği ve hava kirliliğinin ekonomik ilerlemeyi zorlaştırdığını anlattı.

Varin, KOBİ'lere yönelik hayata geçirdikleri uygulamalardan ve Dünya Ticaret Örgütü ile yaptıkları işbirliklerine değindi.

ICC Genel Sekreteri John W.H. Denton da birçok farklı ticaret bölgesinden iş dünyasını temsil eden isimlerin salonda olduğunu belirterek, "Hepimiz size bakıyoruz. Çok taraflı ticaret ve özel sektörün işbirliği için gözümüzü Türkiye'ye dikmiş durumdayız. Siz G20'nin de dönem başkanlığını üstlendiğiniz için çok taraflı ticaret sisteminde ve ekonomik faaliyetlerin akışının kesintisiz sağlanmasında temel bir rol üstleniyorsunuz." diye konuştu.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.