Bu haber kez okundu.

Siirt'te "Damla Sulama Sistemli Yüksek Telli Bağ Projesi" Kapsamında, 85 Üreticiye Malzeme Dağıtıldı
banner232

Siirt Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen Siirt bağcılığının geliştirilmesini ve üretim alanlarının arttırılması amacı ile uygulanan “Damla Sulama Sistemli Yüksek Telli Bağ Projesi" kapsamında ilk etap olarak Siirt ili Merkez ilçede, 30 üreticiye yüzde 70 hibe ile damla sulama ekipmanları ve yüksek telli bağ malzeme dağıtımı yapıldı.

İl genelinde uygulanacak 3 milyon 880bin lira tutarındaki proje ile 85 dekar kapama bağ alanı kurulacak.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan dağıtım programında yaptığı konuşmada; “Son yıllarda Siirt’te bağcılığın geliştirilmesine yönelik yapılan projelerin toplam tutarı 15 milyon liraya ulaşmıştır.
Tersine göçün en yüksek yaşandığı iller arasına bulunan ilimizde bağcılığın geliştirilmesine yönelik tarımsal projeler ile son 5 yılda bağcılığa olan ilgi ve talebin arttığını,üreticilerimizin refah düzeyinin artmasına yönelik tarımsal projelerin devam edeceğini ve Ülkemiz üzüm üretiminde 28. sırada bulunan ilimiz uygulanan bağcılık projeler ile çok yakın bir zamanda ilk yirmiye girecektir” dedi.

Proje Kapsamında Dağıtılan Malzemeler

Programda, üreticilere 4 bin 250 yüksek telli bağ direği, 340 toprak çıpası, 7 ton 905 kilo gergi teli, 20 gübreleme tankı, 8 bin metre damlama sulama borusu, 1.000 metre ana kangal borusu, 20 disk filtre ve 20 takım vana desteği verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, bu projelerin Siirt'te bağcılığın gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı. Malzeme dağıtımı, tarımsal verimliliği artırmak için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.