Bu haber kez okundu.

Siirt Garnizon Şehitliğinde 15 Temmuz ve Tüm Şehitlerimiz İçin Anma Programı Düzenlendi
banner229

Siirt’te 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Garnizon Şehitliği ziyareti ile başladı.

‘15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri, aziz şehitlerimiz için Kur’an-ı kerim tilavetinin okunması, dua ve şehitlerimizin mezarına karanfil bırakılması ile başladı.

Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı Garnizon Komutanlığı Şehitliği’nde düzenlen etkinlik, aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Aziz şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Şakir Şipal, 15 Temmuz ve tüm şehitlerimiz için dua okudu. 

Daha sonra Şehitlik Şeref Defteri’ni imzalayarak tüm aziz şehitleri bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ettiklerini ifade eden Vali Dr. Kemal Kızılkaya ‘Şehitlik Defterine’ şu satırları yazdı:

“Aziz Şehitlerimiz; Aziz milletimiz, bundan tam 8 yıl önce, tarih boyunca defalarca maruz kaldığı ihanetlerin en sonuncusu ve en aşağılıkça olanına tanık oldu. Milli birliğimizi ve demokrasimizi hedef alan, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak tescil edilen 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 251 kardeşimizin sımsıcak kanı toprakla buluşmuş, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olduğu, bölünmeyeceğimizi, parçalanmayacağımızı tescillemiştir.
Zira bu vatan, toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır, Şehitlerimizin emanetidir. 15 Temmuz'u unutmayacağız, asla unutturmayacağız.  
Çanakkale, Malazgirt ve İstiklal Savaşı şehitleri gibi bu ülkenin kahramanları, kurtarıcıları olarak her daim anacağız. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain terör odaklarına karşı verdiğimiz mücadele, asil milletimizin dua ve destekleriyle azim, inanç ve kararlılıkla devam edecektir.
Bu duygularla, 15 Temmuz da devletimizin bütünlüğüne, Milletimizin istikbaline ve hürriyetine kasteden hainlere karşı gövdesini siper eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun”

Tören, Vali Kızılkaya ve beraberindeki protokol üyelerinin şehitlerimizin mezarına karanfil bırakarak dua etmesinin ardından sona erdi.

Törene, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın yanı sıra Siirt Ak Parti Milletvekilli Mervan Gül, İl Protokolü, askeri ve mülki erkân kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.