Bu haber kez okundu.

Siirt Fıstığı İçin Güçlü Adım!
banner229

Siirt fıstığını daha güçlü bir marka haline getirmek ve dünya pazarlarında hak ettiği yeri almasını sağlamak amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Pazarlama Daire Başkanı Ahmet Turan Gürkan’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya; Bakanlık teknik ekibi, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Calapkulu, üreticiler, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda Siirt fıstığının markalaşma süreci, ihracat potansiyeli ve mevcut pazarlama sorunları detaylı şekilde ele alındı.
Katılımcılar, ürünün ulusal ve uluslararası alanda daha tanınır hale gelmesi için yapılabilecekler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Hedef: Daha Güçlü Bir Siirt Fıstığı Markası, Daha Geniş İhracat Kapıları!

Yetkililer, Siirt fıstığının kalitesi ve lezzetiyle dünyada önemli bir yere sahip olabileceğini vurgularken, markalaşma sürecinde yerel üreticilere ve paydaşlara büyük görev düştüğünün altını çizdi. Alınan kararların ve yapılan planlamaların hayata geçirilmesiyle, Siirt fıstığının gelecekte çok daha güçlü bir ekonomik değer yaratması hedefleniyor.

Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi Ziyaret Edildi

Toplantının ardından, Dünyanın 3., Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük fıstık işleme tesisi olan Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi ziyaret edildi.

Gerçekleştirilen bu ziyaretle; üretim kapasitesi, ihracat potansiyeli ve markalaşma süreci yerinde değerlendirildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.