Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesinden Basın Açıklaması
banner232

Bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında, “Kayyum, Ölen Meclis Üyesinden Silinen Su Borçlarının Faizini İstedi” şeklinde haberlerin yer alması üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Belediyemizce konu ile ilgili yapılan incelemede; Siirt Belediye Meclisi tarafından ödenmeyen su borçları faizlerinin silinmesine ilişkin olarak almış olduğu 03/12/2019 tarih ve 143 sayılı Meclis kararıyla görevi ve yetkisi olmadığı halde mevzuata aykırı olarak, il merkezinde yaşayan vatandaşların su borçlarının gecikme zammını %90 oranında indirdiği, bahse konu gecikme zamlarının tahsil edilemediği ve bu şekilde kamu kaynağında artışa engel olarak, kamu zararına sebebiyet verdiği Mülkiye Müfettişlerince tanzim edilen raporla belediyemize bildirilmiştir. Ayrıca Danıştay’ dan yürütmenin durdurulması ile ilgili Belediyemize intikal eden herhangi bir karar da bulunmamaktadır.

Bu nedenle Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik Hükümlerine göre oluşan kamu zararının giderilmesi amacıyla meclis kararını onaylayan tüm Meclis üyelerinden tahsili gerekmiştir. Bu hususta kararda imzası bulunan tüm siyasi parti belediye meclis üyelerine tebligat gönderilmiştir.

Öte yandan kayyum döneminde de su borçlarında ödenmeyen faiz alacaklarının silinmesi ve faiz alacaklarındaki indirim ise pandemi döneminde vatandaşlarımızın yükünü hafifletmek ve ekonomik olarak desteklemek amacıyla Hükümetin teklifi ile kanun yapma görevi ve yetkisi olan TBMM tarafından kabul edilen 03.06.2021 tarih ve 7326 saylı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” kapsamında mevzuat gereğince uygulanmıştır. Bu süreçte 1935 abone yararlanmıştır.

Belediyemizi hedef alan haber, gerçeği yansıtmamaktadır.

Resmi kuruluşların açıklamaları dışında yapılan haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.