Bu haber kez okundu.

Şeyh Muiniddin Aydın, Bir Husumeti Daha Barışla Sonuçlandırdı
banner229

Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Eşmepınar köyünden Çelikler ailesi ile Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Kopal köyünden Yıldırımlar ailesi arasında yaşanan ve bir kişinin vefatı, dört kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan üzücü olay, Şeyh Muiniddin Aydın’ın öncülüğünde barışla sonuçlandı.

Nakşibendi el-Hazini el-Kazımi yolunun önderlerinden olan Şeyh Muiniddin Aydın, Yüce Allah’ın “Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’tan korkun ki esirgenesiniz.” (Hucurat 10) ayeti gereğince aileleri bir araya getirerek sulhu sağladı.

Gerçekleşen barışla birlikte taraflar arasındaki husumet son bulurken, bölge halkı da bu adımı büyük bir memnuniyetle karşıladı.

Barışın kalıcı olması için dualar edilirken, bölge halkı Şeyh Muiniddin Aydın’a şükranlarını sundu.

Allah-u Teâlâ, bu barışı daim kılsın ve birlik, beraberlik içinde yaşamayı nasip etsin. Mürşidimizi lütfu inayetiyle korusun ve bizleri onun önderliğinde iki cihan saadetine eriştirsin. Âmin.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.