Bu haber kez okundu.

Samsung S23 & iPhone 15 Pro Max & Xiaomi 13 Pro Karşılaştırması
banner229

Teknoloji ürünleriyle ön planda olan Samsung, iPhone ve Xiaomi benzer ürünlerle kullanıcı dikkatini çeker. Markaların geliştirmiş olduğu cep telefonları, pazar payının büyük bir çoğunluğunu alır.

Bundan dolayı markaların amiral gemisi telefonları oldukça önemlidir. Amiral gemisi olarak adlandırılan akıllı telefonlar kullanıcıya pek çok fayda sunar. Bundan dolayı markalar amiral gemisi olarak nitelendirilebilecek telefonlarla kullanıcı dikkatini çekmeyi hedefler.

Samsung S23, iPhone 15 Pro Max ve Xiaomi 13 Pro gibi akıllı telefon modelleri hem özellikleri hem de tasarımlarıyla amiral gemisi olarak nitelendirilebilen telefon modelleri arasında yer alır. Üç farklı telefonun benzer yönleri ve farklılıkları vardır.

Burada iPhone 15 Pro Max akıllı telefonu Samsung S23 ve Xiaomi 13 Pro akıllı telefondan ayıran en önemli detay işletim sistemidir. iPhone cep telefonlarında iOS işletim sistemi, Xiaomi ve Samsung cep telefonlarında ise Android işletim sistemi tercih edilir. Bu farklılıklar sonucunda arayüzde ve uygulamalarda değişiklikler olabilir. Yukarıda belirtilen akıllı telefonları benzer ve farklı yönleri aşağıdaki gibi ele alınabilir.

Ekran Özellikleri Bakımından Akıllı Telefonlar

Ekran özellikleri telefonların tercih edilmesinde önemli rol oynayan en önemli detaylardır. Bundan dolayı karşılaştırmaya bu özellikten başlamak bilgilendirici ve yol gösterici olabilir. iPhone 15 Pro Max akıllı telefonda 6.7 inç ekran boyutu, OLED ekran teknolojisi ve FHD+ çözünürlük desteği mevcuttur. 120 Hz yenileme hızı ise ekran akıcılığını destekler.

Xiaomi 13 Pro akıllı telefonda 6.73 inç ekran boyutu önemli bir detay. AMOLED ekran teknolojisine sahip cihazda 521 PPI piksel yoğunluğu, 120 Hz yenileme hızı ve QHD+ çözünürlük teknolojisi vardır. Samsung S23 akıllı telefonun ekran boyutu ise 6.1 inç olarak belirtilir.

Dynamic AMOLED teknolojili akıllı telefonda FHD+ çözünürlük kalitesi, 120 Hz yenileme hızı ve 425 PPI hassasiyet değeri vardır. Üç telefonda çizilmeye karşı dayanıklı bir ekran tasarımına sahiptir. Çoklu dokunma destekli akıllı telefonlarda HDR teknolojisi de vardır.

Batarya Kapasitesi Bakımından Akıllı Telefonlar

Batarya  bakımından ürünleri değerlendirmek avantajları artırır. Batarya kapasitesi detayları aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • iPhone 15 Pro Max: 15 Pro Max akıllı telefonun batarya kapasitesi 4441 mAh şeklinde belirtilir. 25 saat video oynatma ve 95 saat müzik oynatma gibi özelliklere sahip batarya hızlı şarj ve kablosuz şarj desteğiyle birlikte gelir. MagSafe kablosuz şarj ve USB Type-C şarj kullanılabilir.
  • Samsung S23: Galaxy S23 akıllı telefonda 3900 mAh kapasite mevcut. 35 saat 4G konuşma süresi, 22 saat video oynatma ve 71 saat müzik oynatma imkanı tanıyan batarya teknolojisi günlük aktiviteleri kolay kılar. Hızlı şarj ve kablosuz hızlı şarj desteği Samsung S23 akıllı telefonda da vardır.
  • Xiaomi 13 Pro: 13 Pro akıllı telefonda 4820 mAh batarya kapasitesi mevcut. Type-C ile şarj edilebilen cep telefonu 120 W hızlı şarj gücünü destekler. Ortalama 19 dakikada bataryaya şarj etmek mümkün. Kablosuz hızlı şarj ve hızlı şarj desteği bu modellerde de mevcut.

İşlemci Bakımından Akıllı Telefonlar

Telefon özellikleri içerisinde işlemciler oldukça önemlidir. Telefonun beyni konumunda olarak gösterilen işlemciler yapılabilecek işlemlerin detaylarını belirler. iPhone 15 Pro Max akıllı telefonda A17 Pro yonga seti tercih edilir. 3.64 GHz frekans hızına sahip işlemci 6 çekirdekle hareket eder. Xiaomi 13 Pro akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemci tercih edilir. 8 çekirdekli bu işlemci 3.2 GHz frekans hızına sahiptir.

Samsung S23 akıllı telefonda yine Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 tercih edilir. 8 çekirdekli işlemci 4 nm üretim süreci ve 64 bit yapısıyla ön plandadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.