Bu haber kez okundu.

Rektör Şındak, Siirt Üniversitesi Ürünlerini Tanıttı
banner229

Siirt Üniversitwsi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak Üniversitemiz bünyesinde bulunan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÜSİMER) müdürlüğüne bağlı Doğal ve Kimyasal Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı(DOGAL)’ı ziyaret edip çalışmaları yerinde inceledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak basına yaptığı açıklamada: “Burası Siirt Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünün bir yan laboratuvarı olarak geçiyor. Bizim buradaki amacımız Siirt'te üretilen ürünlerin sanayiye kazandırılmasını sağlamaktır. Bu amaçla biliyorsunuz Siirt ilimiz fıstığıyla meşhur.
Siirt fıstığından elde ettiğimiz esansla fıstık kolonyasını üretiyoruz, tabii bununla birlikte farklı kolonya ürünlerimiz de var ama burada Fıstık, Siirt'in bir ürünü olduğu için özellikle altını çiziyoruz.
Ayrıca dünyaca meşhur olan bıttım sabunumuz var. Siirt'te doğal olarak yetişen bıttımdan vatandaş doğal yolarla bıttım sabunu üretiyor. Biz yine doğallığını koruyup sanayi ürünü olarak bıttım sabun üretmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Siirt Üniversitesi bünyesinde bulunan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÜSİMER) müdürlüğüne bağlı Doğal ve Kimyasal Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Laboratuvarında (DOGAL) Siirt yöresine ait organik malzemeler üretilmektedir. Bu organik malzemeler arasında Bıttım sabunu ve fıstık kolonyası bulunmaktadır.

Basın Mensupları ile Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü’ne geçen Rektörümüz Türkiye’nin ilk coğrafi işaret alan balı olan Pervari balının araştırılması, geliştirilmesi, kontrollü üretim ve veriminin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında bu yıl Pervari ilçesi Çobanören Köyü yaylasında kurulan Ar-Ge arıcılığı faaliyetlerini anlattı.

Siirt Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak balda 300 üzerinde olması gereken prolin aminoasidinin laboratuvarda yapılan tetkikler sonucu ballarımızda +1100 olarak çıktığını ifade etti.

Siirt Üniversitesinin ürettiği bal, fıstık kolonyası, bıttım sabunu gibi ürünleri Siirt Üniversitesi Döner Sermaye İşletme müdürlüğüne bağlı satış ofisleri aracılığıyla satışa sunulmaktadır.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.