Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman tarafından bugün Üniversitenin Kezer yerleşkesindeki konuk evinde yerel ve yaygın medya mensuplarının katıldıkları bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Bilgilendirme toplantısının odağında Siirt Üniversitesi bünyesinde kurulması kararlaştırılan Tıp Fakültesi vardı. İşin sevindirici yanı, Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığına atanan hemşerimiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vefik Arıca’nın da toplantıda hazır bulunması ve gün itibarıyla göreve başlamış olmasıydı.
Siirtlilerin hassasiyetlerini de nazara alarak Araştırma Hastanesinin Şehir Merkezinde kurulmasını önemsediklerini belirten Rektör bu konuda müjdeyi de verdi. 400 yataklı mevcut Devlet Hastanesinin, Tıp Fakültesi bünyesinde kurulacak Araştırma Hastanesine dönüştürüleceğini belirten Erman, Dekanlık binasının da Hastanenin yakınındaki Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu binası olarak kararlaştırıldığına vurgu yaptı.
Tıp Fakültesiyle ilgili çalışmaların çabuklaştırılması amacıyla bir komite oluşturulduğunu belirten Prof. Erman komitede Vali, Belediye Başkanı, Siirt Milletvekili, Rektör, Kurucu Dekan, İl Sağlık Müdürü ve Devlet Hastanesi Baştabibinin yer aldığının altını çizdi. Siirt Devlet Hastanesinin, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine dönüştürülmesi sonrasında, Sağlık Bakanlığının Şehir Hastanesi projelerinden birini Siirt’te uygulayacağının sinyallerinin de alındığını belirten Rektör böylece İlimizin, bölgenin tıp merkezlerinden biri durumuna dönüşeceğini anlattı.
Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinin eklentileri cümlesinden olacak bir MORFOLOJİ binasının da, yine mevcut devlet hastanesi yakınlarında kurulması için Sağlık Bakanlığı nezdinde çalışmalarının olduğunu anlatan Prof. Erman, komite olarak bu işin takipçisi olacaklarını, ancak, bu konuda Siirtlilerin de ellerini taşın altına koymaları gerektiğinin vurgusunu yaptı.
Amaçlarının bölge halkına nitelikli ve kaliteli sağlık hizmetleri sunmak olduğunu belirten Rektör, tıp fakültesine gerekli öğretim elemanlarının temini konusunda çok sayıda uzmanlarla görüşmelerinin olduğunu, kurulacak Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapacak yaklaşık 80 kadar öğretim görevlisiyle antant kaldıklarının altını çizdi. Ancak, yine de prosedür gereği öğretim görevlisi alımı için ilana çıkılacağını sözlerine ekledi.
Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesinin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayabilmesi için alt yapı eksikliklerinin süratle giderilmesine çalıştıklarını, ancak, gerekli alt yapının ders yılına hazırlanamaması durumunda, geçici olarak Dicle Tıp veya Van Tıp Fakülteleri bünyesinde öğrenci alımlarına başlanabileceğini belirten Rektör, alt yapının tamamlanması konusunda zengin hemşerilerimizin taşın altına ellerini koymaları durumunda çalışmaların hızlanacağına dikkatleri çekti.
Üniversitenin genel durumu hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Erman, öğrenci sayılarının 15 bine ulaştığını, bunların yaklaşık 1700’ünün yabancı uyruklu öğrenciler olduklarını vurguladı. Üniversitede muhtelif kadrolarda binin üzerinde eleman istihdam ettirildiğini belirten Erman, bu açıdan da Üniversitenin Siirt’in ekonomisine katkısının önemine dikkatleri çekti.
Erman, yoğun çaba ve talepler sonucu Siirt Üniversitesine yeni fakülteler ve yüksek okullar kazandırdıklarını belirterek, birçok pilot uygulamalara katılan üniversite olmak başarısını yakaladıklarına vurgu yaptı.
15 Pilot Üniversite arasında ilk 5’e girmeyi hedeflediklerini belirten Rektör, sportif faaliyetlerde de çok iyi yerde olduklarını futbol, hentbol, voleybol, basketbol, güreş, taekwondo, futsal, boks gibi dallarda derecelerinin olduğunu, halk oyunları ekiplerinin çok başarılı çalışmalar sergilediğini anlattı.
Hedefleri arasında Siirt Üniversitesini Dişçilik, Eczacılık ve Hukuk Fakültelerine kavuşturmanın bulunduğunu da belirten Rektör, (en iyi tanıtım yapan üniversiteler) sıralamasında birincilik aldıklarının özellikle altını çizerek, üniversite bünyesinde 35 ayrı dalda öğrenci topluluklarının bulunduğunu söyledi.
Maddi durumları iyi olmayan öğrencilere kol-kanat gerdiklerini belirten Rektör, Siirt Üniversitesinde kontenjan doluluk oranının yüzde 85’ler düzeyinde olduğunu, Türkiye genelinde aynı durumlarda olan ve artık tercih görmeyen fakültelere yönelik tercihlerin azalmasından kaynaklı olarak bazı fakültelerde açıklar yaşandığına dikkatleri çekti.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arıca, kendi memleketine hizmet verecek olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek, Siirt’te çalışmayı kabul edecek olan bilim adamlarının ayağına kadar kendisinin gideceğini söyledi.
Bu güne kadar 120‘nin üstünde akademisyen tıp insanı ile görüşmeler yaptığını belirten Prof. Dr. Arıca bunlardan 80 kadarının görev yapmayı prensip olarak kabul ettiklerini belirterek, bunların kadro işlemlerini en kısa zamanda çözmeye çalışacaklarını belirtti.
Basın toplantısı soru cevap bölümü ile sona erdi. Rektör Erman’ın Bilgilendirme toplantısına Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Prof. Dr. Nihat Şındak, Prof. Dr. Ömer Şahin, Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, Üniversite Genel Sekreteri Abdulkadir Işık ve diğer bazı görevliler hazır bulundular.
memleketimize hayırlı olsun, sayın hocamız hemşerimiz Prof. Dr. Sayın Vefik hocamıza hoş geldiniz diyorum, Rsabbim yar ve yardımcınız olsun, artık Çıta sizde hocam İnşAllah Tıp Fakultesini güzel yerlere getirirsiniz.