25 yıldır kanserle mücadelede en ön safta yer alan LÖSEV, Kurban Bayramı sevincini, lösemili ve kanser ile mücadele eden çocukların yanı sıra yetişkin kanser hastalarının da evlerine taşıyor.
LÖSEV, yardımlaşmanın ve paylaşmanın ortak mutluluğunu, 22 yıldır gerçekleştirdiği vekaleten kurban kesimleriyle sadece veren elden alan ele değil aynı zamanda gönülden gönüle ulaştırıyor.
LÖSEV bu yıl için vekaleten kurban bağışı fiyatlarını 12 bin 900 TL olarak belirlediğini duyurdu.
LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 2002 yılından bu yana Türkiye’de vekaleten kurban kesimi yapıyor ve ihtiyaç sahibi, Vakfa kayıtlı binlerce lösemi ve kanser tedavisi gören hastalara dağıtıyor.
Modern, et entegre tesislerinde ve hijyenik koşullarda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet, cevaz ve esaslarına uygun olarak gerçekleşen kesimler; Vakıf gözlemci personelleri, noter yetkilisi, veteriner hekim, din görevlisi, kalite güvence sorumlusu, kasap ve et sorumlularından oluşan bir ekip huzurunda vekalet veren bağışçıların isimleri tek tek okutularak ve kan akıtılarak gerçekleştiriliyor.
Kesimler, Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde, adak kurbanları ise Arife günü dini vecibelere uygun olarak yapılıyor.
Kurban temini ve kesimine ilişkin süreçten bağışçı düzenli olarak haberdar ediliyor. LÖSEV, vekaleten kurban kesimi hizmetinin sağlıklı bir şekildeilerleyebilmesi için kurban bağışında bulunacak vatandaşlara, bağışlarını son güne bırakmamaları noktasında çağrıda bulunuyor.
Lösemili Çocuklara 12 Ay Taze Et
Kesilen kurban etinin bir kısmı dinlendirilerek bayramdan hemen sonra kalanıise kesen kurumlara emanet edilerek 12 ay boyunca vakumlanmış ambalajlarda taze et ve et ürünleri şeklinde LÖSEV’e kayıtlı ailelere ulaştırılıyor.
Türkiye genelinde sayıları 90 bini aşkın LÖSEV’e kayıtlı ailelerden sosyal incelemeleri tamamlanan ve ihtiyaçlarına göre sıralanan ailelere yıl içinde düzenli ve eşit olarak bu bağışlar kuşbaşı, bonfile, biftekağırlıklı olarak dağıtılıyor. Ayrıca LÖSEV aileleri bu et ve et ürünlerine,içerisinde kendilerine özel bakiyeleri olan, yalnızca taze et ve et ürünleri alımı yapabilecekleri LÖSEV Et Kart ile de büyük marketlerden erişebiliyor.
Bayram Bağışlarıyla Hayat Veriliyor
LÖSEV’e kayıtlı ailelerin yüzde 87’si asgari ücret ve altı gelire sahip. Bu nedenle, Vekaleten Kurban Bağışları ile sağlanan et desteği, tedavi sürecinde protein ağırlıklı beslenmesi gereken lösemi ve kanser tedavisi gören binlerce çocuğa can oluyor.
Maddi Bayram Bağışları da LÖSEV’in kalıcı eserlerine kaynak olarak lösemive kanserle mücadele eden çocuklar ve aileleri ile yetişkin kanser hastalarına hayat veriyor.
LÖSEV, bu bağışlar sayesinde nakdi yardımlarla tüm aileleri desteklediği gibi, ilacından yoğun bakım tedavisine, evlerindeki mobilyalardan beyaz eşyalara, giysi ve ayakkabısından oyuncağına,bilgisayarından kitabına, eğitim bursundan tatil kampına kadar birçok hizmet ile her an yanlarında olarak hayata sımsıkı sarılmalarını sağlıyor. 1990’lı yıllarda lösemide tedavi başarısı yüzde 20 civarındayken günümüzde kişiye özel tedaviler, sağlıklı beslenme ve bakımla LÖSEV’in Ankara’daki LÖSANTE Hastanesi’nde tedavi başarı oranı yüzde 95’lere ulaşmış durumda. Söz konusu başarının, gönüllü ve bağışçılarının destekleriyle yüzde 100’e ulaşması hedefleniyor.
Siz de vekâleten kurban bağışlarınızı ve kurban bayramı bağışlarınızı Türkiye’deki tüm banka şubelerinden “BAĞIŞ EKRANLARI” aracılığı ile masraf ödemeden veya internet bankacılığı üzerinden, Türkiye geneli tüm PTT şubelerinden, https://www.losev.org.tr/bagis/kurban.html linkini tıklayarak web sitemizden gerçekleştirebilirsiniz.
Ayrıca, tüm operatörlerin faturalı hatlarından 3406 kısa SMS hattına “LÖSEV, BAĞIŞ, MÜCADELE, CAN, TUĞLA” kelimelerinden birini yazarak SMS’le lösemi ve kanser tedavisi gören binlerce çocuğa desteklerinizi iletebilirsiniz.
Bilgi almak için 0312 447 06 60 numaralı telefondan LÖSEV Vakıf Merkezini arayabilir, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Adana, Samsun, Kayseri’de bulunan LÖSEV irtibat ofislerine telefonla ulaşabilir ya da ziyaret ederek bağışlarınızı iletebilirsiniz.