Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı engelli ve yaşlı bakım merkezlerinde kalanlar ile bakım personellerine CoronoVac aşısının ilk doz uygulamasına başlandı.
Coronavirus Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda,Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, 14 Ocak Perşembe günü ülke genelinde sağlık çalışanlarına yönelik başlatılan aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. 3 bin 500 sağlık çalışanından 2 bini aşılanmış durumda ve halen de aşılamalar devam etmektedir.
Sağlık çalışanlarının ilk doz aşılarının tamamlanma aşamasına gelmesiyle birlikte programın ikinci aşamasına geçildi. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı resmi ve özel huzurevleri, engelli bakım merkezleri ve koruma evleri gibi kuruluşlarda kalan kişiler ve personele CoronoVac aşısının ilk dozu yapılmaya başlandı.
Aşılama programı kapsamında Siirt Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yaşlı sakinleri ve çalışanları da ilk doz aşılarını oldu.
Aşılama programının 1. Aşamasının 2. Adımında Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de engelli ve yaşlı bakım merkezlerinde bulunan yaşlı sakinlerimiz ve çalışanlara ilk doz aşıları yapıldı.
Aşılama çalışmaları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde, tüm önlemler alınarak aşı odasında ilk doz aşıları yapılmaya başlandı.
Salgının sonlanabilmesi için kendisinin de aşı olduğunu ifade eden Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Huriye Akça, halkın da bu aşıyı uygulamaları için öneride bulundu.
Toplumda aşı ile ilgili bazı kafa karışıklıkları veya soru işaretleri olabileceğine dikkat çeken Akça, "Bu aşı Bakanlığın plan ve programı çerçevesinde bütün topluma yayılacak şekilde uygulanacak ve herkes sırası geldiğinde aşı olacak. Yapılan bu aşı inaktif bir virüs aşısıdır, yıllardır uygulanan çocukluk çağı genişletilmiş bağışıklık programı çerçevesinde uygulanan aşılarımıza benzer şekilde üretilmiş bir aşıdır. Zaten faz 3 çalışmaları sona erdi ve ülkemizde uygulanmaya devam etmektedir.
Halkın bu aşı ile ilgili bir çekincelerinin olmamasını istiyoruz. Salgınla mücadelede bireylerin ve toplumun belli bir kısmının aşılanmasının yeterli olmayacağı kesindir. Toplumun tamamının aşı olması gerekiyor ki bu salgınla mücadele de yol alabilelim." diye konuştu.