Bu haber kez okundu.

İlimizde Bir İlk Hayat Hastanesinde Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasti) 
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünde Doçent.Dr. Akın Önder, Anestezi Uzmanı Uzm.Dr. Taşkın Tuna Özkılıç ve Ekibi tarafından ilimizde Karın Germe Ameliyatı yapılmaya başlandı. 

Doçent.Dr. Akın Önder yaptığı açıklamada; Karnın kesilerek şekillendirmesi amacıyla yapılan karın germe ameliyatı (abdominoplasti), kadınların daha çok hamilelik sonrasında başvurduğu bir estetik cerrahi operasyonudur.
Hamilelik sırasında alınan fazla kilolar nedeniyle karın bazen eski şekline dönemeyebilir ve sarkmalar oluşabilir. Bunun için de karın germe ameliyatı sıklıkla tercih edilir. Karın germe ameliyatında karın bölgesinin dış kısmına işlem uygulanırken karın içerisine girilmez ve uğraşılan dokular yalnızca sarkan dokulardır.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası

Karın germe ameliyatından sonra yaşananları ve yapılması gerekenleri şöyle sıralayabiliriz…

• Kişi genellikle ameliyattan 3-4 saat sonra yemek yiyebilir, yürüyebilir ve ertesi gün taburcu olur.

• Karın germe operasyonundan sonra kişilerin üç hafta boyunca gece-gündüz korse takmaları istenir. Üç haftadan sonra ise gündüzleri takmak yeterlidir.

• Operasyon sonrası hastalara, karın bölgelerindeki gerginlikten dolayı, yatakta dümdüz yatmak yerine bacaklarını hafifçe karınlarına çekerek yatmaları önerilir. Yan dönerek de yatabilirler. Yatağın ortopedik olması şartı yoktur.

• Ani kasılmalar, ağır kaldırmak, ani refleksli hareketler yapmak karın içi basıncını artırır. Bu basıncın artması karnın iç duvarını sağlamlaştırmak amacıyla atılan dikişleri zorlayabilir. O nedenle bu tarz hareketlerden kaçınmak gerekir.

• Bandajlar çıkar çıkmaz hastalar banyo yapabilir. Bandaj yerine korse kullanıldıysa ertesi gün banyo yapmakta sakınca yoktur. Sert su darbelerinden ameliyat bölgesini koruyarak banyo yapılabilir.

• Karın germe operasyonunda, içeride normal dikiş, dışarıda ise kendiliğinden eriyen dikiş kullanılır. İzleri azaltmak amacıyla, ameliyat sonrası ikinci haftadan itibaren kullanılması için kremler önerilir. Bunlar hastanın yapısına göre kortizonlu, silikonlu kremler olabilir. İki ay boyunca günde bir-iki kez kullanmaları gerekir.

• Özellikle karın kaslarına müdahale edildiyse operasyondan sonra ilk 6 hafta kişiye karın egzersizi önerilmez. Çünkü bu karın içi basıncını artırabilir. Karın germe ameliyatlarından sonra özellikle yürüyüş önerilir. 

• Hastadan özellikle yürüyüş yapması istenir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.