Bu haber kez okundu.

Genç Nida Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması Yapıldı
banner229

Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Genç Nida Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması düzenlendi.

Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Münir Benek, öğrencilerin mesleki yeterliliklerini artırmak, özgüven duygusunu geliştirmek, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi:“Bugün bu yarışmada kaybeden olmayacak. Kur’an’la kaybedilmez kazanılır, Kur’an-ı Kerimi okumak sevap, dinlemek sevap, uygulamak sevap. Yani her yönüyle sevap dolu bir faaliyet. Çünkü Kuran-ı Kerim doğruyu, iyiliği ve güzelliği arayanlar için kurtuluş vesilesi.

Üstad Sezai Karakoç’un örneklemesi ile ifade etmek gerekirse kutsal kitabımız yolumuzu aydınlatan bir ışıktır. Öğrencilerimiz bugün yarışmada en güzel sözleri söyleyecek. Jürimiz de değerlendirecek. Her biri kendi okullarında birinci olarak bu gün buraya gelen yarışmacı öğrencilerimize başarılar diliyorum. Onların hepsi birincidir. Hepsi bir incidir. Kendilerini yetiştirip bu konuda emek harcadıkları için öğrencilerimiz ve onları yetiştiren değerli hocalarımız için Allah katında alacakları mükafat, kazanacakları en büyük en kıymetli ödül olacaktır.

Yüce kelamı ezbere okumak ve daha güzel okumak için bir araya gelmiş gençlerimizin heyecanına ortak olmak amacıyla buradaki manevi sofradan istifade etmek üzere uzaktan ve yakından gelip katılımlarından ötürü bütün misafirlerimize, emeği geçen okul müdürlerimiz, öğretmen ve öğrencilerimize, yarışmamıza maddi ve manevi katkılarından dolayı Siirt İmam Hatip derneğine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Genç Nida Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışmasına  katılan yarışmacı öğrenciler, Dilan İşsiz, Zeynep Uyanık, Gülsüm Yeşilkök, Azize Babat arasından Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuyan Gülsüm Yeşilkök birinciliği elde ettti. 

Programda 2016-2017 İl birincisi Müzemmile Batur aşir okurken, Hafızlık yarışmasının tek adayı Esma Nur Ulu ´da yarışmada birinci oldu.

Ayrıca Mevlid Kandili münasebitiyle Suriye/ŞAM Emevi Camii Kurralarından Şeyh Munir Abdulcevad, Kur´an-ı Kerim, Mevlid, Kaside, Esmaül Hüsna ve Hatim Duası okudu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.