Bu haber kez okundu.

“Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi”nin Açılışı Yapıldı
banner232

Siirt'in tescilli battaniyesi, "Yerel Dokumaların Ekonomik Değere Dönüştürülmesi Projesi" kapsamında açılan dokuma atölyesinde yaşatılacak.

Valilik himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Vali Dr.Kemal Kızılkaya;Yerel Dokumaların Ekonomik Değere Dönüştürülmesi" programı kapsamında, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Siirt Valiliği'nin  destekleri ile  hizmete giren "Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi" nin açılışını kursiyerler ile birlikte gerçekleştirdi.

Geleneksel Siirt Battaniyesi dokumacılığı alanında 25 yeni usta yetiştirilecek, 25 vatandaşımızın istihdamı sağlanacak.

Dokuma Atölyesini gezerek, kursiyerlerle sohbet eden Vali Kızılkaya, Atölyede Siirt Battaniyesi dokuyarak, emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür etti.

Siirt battaniyesinin yaşatılması, gelecek nesillere bu kültürün aktarılması için her türlü desteğin verildiğini ifade eden Vali Kızılkaya,"Geçmişten günümüze uzanan ve büyük bir emekle ilmek ilmek dokunan, coğrafi işarete sahip Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı, kentimize ayrı bir değer katarak aynı zamanda il ekonomisine de önemli bir katma değer sağlayacaktır. İlimize, ülkemize hayırlı olsun." dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin de GAP Bölge Kalkınma İdaresinin yüzde 90, Valiliğin yüzde 10 desteğiyle hazırlanan projenin maliyetinin 2 milyon 200 bin lira olduğnu bildirdi. 

Projeyle yerel ve ulusal düzeyde Siirt battaniyesi dokumacılığını tanıtacaklarını ifade eden Tekin, ayrıca 25 kişinin istihdam edilmesini sağlamak istediklerini söyledi.

Vali Kızılkaya, açılışın ardından atölyeyi gezdi, kursiyerlerle görüştü, tezgahta battaniye dokudu.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.