Bu haber kez okundu.

Geleneksel Siirt 10. Kitap Fuarı Açıldı
banner229

Bu yıl 10. kez kapılarını açan, şehrimizi kitapla buluşturan 10. Siirt Kitap Fuarı, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, il protokolü, yazarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile ziyaretçilere kapılarını açtı.

55 stantta, 100'e yayınevi ve 45’e yakın yazarın katılacağı fuar 7 gün sürecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle ve Valilik koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen fuar, AVM'de kurulan alanda kitapseverlerle buluştu. Fuarın açılış kurdelesini, geleceğin okurları olan çocuklar kesti.

Vali Kızılkaya: "Medeniyetin Tuğlaları Kitaplarla Örülür"

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşan Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, kitapların bir toplumun gelişimindeki önemine vurgu yaptı: "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, 'Cumhuriyetin Işığında Okuyan Siirt' temasıyla 10. Kitap Fuarı'nı gerçekleştiriyoruz. Bir medeniyeti inşa etmek kitaplarla olur. Tıpkı bir binanın tuğlaları gibi, kitapları okuyarak ve uygulayarak bir ülke gelişir, bir medeniyet yükselir.
Yazarlarsa bu yapının ustaları, okurlar ise işçileridir. Daha güçlü bir medeniyet inşa etmek için hepimizin daha çok okuması ve daha fazla çalışması gerekiyor."

Fuar kapsamında, 100'den fazla yayınevi ve 45 yazar Siirtli okurlarla buluşacak. Yazarlar, imza etkinlikleri ve söyleşilerle okurlarına unutulmaz anlar yaşatacak.

3 Kasım'a kadar açık kalacak olan fuar, her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilere hizmet verecek. 

Etkinlik kapsamında öğrenciler için hediye çekleri dağıtılarak, diledikleri kitaplara ulaşmaları sağlanacak.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.