Bu haber kez okundu.

FADIL AKGÜNDÜZ: TÜRKIYE’DEKI EKONOMIK ŞARTLAR YENI YATIRIMCI GELMESINE MÜSAIT DEĞIL
banner229

İstanbul Adalet Sarayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan yargılanan ‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün 23. duruşması görüldü. Bugünkü duruşmada mağdurlar dinlendi. 

Fadıl Akgündüz duruşmaya Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nden SEGBİS yöntemiyle katıldı.

“ŞİKAYETÇİYİM”

Duruşmada konuşan mağdurlardan Kamil Çakır, “Şikayetçiyim, davaya katılma talebim vardır. Ben 2013 yılında Caprice Gold’ dan 3 tane devre mülk satın aldım, 2014 yılında da 2 tane devre mülk satın aldım, toplam o günün parasıyla 680 bin lira ödeme yaptım. 4 ay kadar toplam 40 bin lira kira ödemesi aldım. Tapularım verildi. Olayla ilgili olarak bugünün parasıyla 3 milyon liranın üzerinde zararım vardır, zararım giderilmedi” dedi.

“ZARARIM GİDERİLMEDİ”

Mağdurlardan Birol Hacıoğlu, “Şikayetçiyim, ben 2012 yılında Caprice Gold’dan toplam 4 tane devre mülk satın aldım, bunlardan bir tanesi eşimin adınadır. 30 bin lira ödeme yaptım.
Ayrıca Ankara 1 Temelli’deki arsamı verdim, 5-6 ay kira ödemesi yapıldı, aylık 5 bin – 6 bin lira civarında kira ödemesi aldım. Tapularımız verildi, olayla ilgili olarak bugünkü hesapla 2 milyon liraya yakın zararım vardır, zararım giderilmedi” dedi.

“BU OLAY CEZA DAVASININ DEĞİL HUKUK DAVASININ KONUSUDUR”

Sanık Mehmet Fadıl Akgündüz ise savunmasında “Türkiye’deki ekonomik şartlar yeni yatırımcı gelmesine müsait değil. Yurt dışından yatırımcılar müdahil olabilir, ancak otel işgal altında olduğu için yeni yatırımcı da gelmiyor. Ayrıca bu olay ceza davasının değil hukuk davasının konusudur” diye konuştu.

Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi ve dinlenmeyen tanıkların dinlemesin için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz hakkında, 'Caprice Gold' ve Maldivler'de projelerinde devre mülk satışı yaparak vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla iddianame hazırlandı.İddianamede, 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası öngörülen suçun 349 kez işlendiğini belirterek, Akgündüz'ün 698 yıldan 2 Bin 443 yıla kadar hapsi cezası ile cezalandırılmasını istendi. Akgündüz'ün şirketlerinin ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut da iddianamede aynı suçlamalarla sanık olarak yer aldı.İddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler'de ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı, buna rağmen projelerin bitirilmeyerek vatandaşların mağdur edildiği anlatıldı. Bayrampaşa Caprice Gold projesi bitirilmeden Maldivler'deki projenin satışa çıkarıldığı, bu şekilde nakit akışının sağlandığı, şirketin dolandırıcılık amacıyla kurulduğu vurgulandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.