Bu haber kez okundu.

Eski Muhtarın Öldürülmesiyle İlgili Beş Şüpheli Şahıs Gözaltına Alındı
banner232

Siirt il Merkez ilçesi Kemerli Köyünde silahlı saldırı sonucu Mehmet Salih Arslan’ın yaşamını yitirmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay ile bağlantısı olduğu değerlendirilen (5) şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada; 09/09/2017 günü saat 21:00 sıralarında Siirt il Merkez ilçesi Kemerli Köyünde silahlı saldırı sonucu Mehmet Salih Arslan’ın yaşamını yitirmesi olayı ile ilgili olarak Siirt İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen tahkikatta yapılan araştırma ve elde edilen bulgular sonucu ilimizde meydana gelen bu hain saldırının PKK/KCK terör örgütünce işlendiği tespit edilmiştir.

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay ile bağlantısı olduğu değerlendirilen (5) şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, soruşturma genişletilerek devam etmektedir.

Ayrıca olay sonrasında bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, Siirt İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Harekat Birlikleri ve 3’üncü Tugay Komutanlığına bağlı komandoların katılımıyla başlatılan müşterek operasyonda saat:00:10 sıralarında kısa süreli sıcak temas sağlanmış olup, bölgede operasyon genişletilerek devam etmektedir.

Gelişmeler ile ilgili kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

PKK'lı Teröristlerin Katlettiği İş Adamının Cenazesi Defnedildi

Siirt'te PKK'lı teröristler tarafından katledilen iş adamı Mehmet Salih Arslan'ın cenazesi defnedildi.

Eruh ilçesi Kemerli köyünde süt ve süt ürünleri fabrikası kuran Mehmet Salih Arslan'ın (62) cenazesi, Siirt Devlet Hastanesi morgundan alınarak Şeyh Musa Camisi'ne getirildi. Cenaze törenine, Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze, burada kılınan namazın ardından gözyaşları arasında, Kürtçe ağıtlarla Şeyh Musa Mezarlığı'nda toprağa verildi. Eruh ilçesi Kemerli köyünde yaşayan Mehmet Salih Arslan, gece evinin önünde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Terör örgütü mensuplarınca tehdit edildiği belirtilen Arslan'ın bir oğlunun da daha önce kaçırıldığı öğrenilmişti.

                                                           

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.