Bu haber kez okundu.

Eruh İlçemizde Düzenlenen 30. Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri tatbikatı Nefes Kesti
banner229

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 30.bölge tatbikatı Siirt’in Eruh ilçesinde başarıyla gerçekleştirildi.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Sağlık hizmetlerimizdeki koordinasyon ve hazırlığın önemine dikkat çekerek, sağlık altyapımızın güçlendirilmesi ve acil durumlara hazırlık amacıyla düzenlenen 30. Bölge UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) tatbikatına katıldı. 

Siirt Valiliği’nin himayelerinde, İl Sağlık Müdürlüğü, Eruh Kaymakamlığı ve Eruh Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen bu tatbikata Siirt, Batman, Mardin ve Şırnak’tan gelen UMKE ekipleri, AFAD, Eruh Arama ve Kurtarma (ERKUT) ekipleri ile Siirt İHH Arama ve Kurtarma ekipleri  katıldı. 

Bilgili Köyü Zarova Çayı’nda gerçekleştirilen tatbikat, zorlu koşullarda ekiplerin hızlı müdahale kapasiteleri ve becerilerini sergiledi. 

Siirt, Mardin, Şırnak ve Batman’dan gelen yaklaşık 200 kişilik UMKE ekipleri, 30. Bölge Tatbikatını Eruh İlçesi Demirciler köyü mevkiinde gerçekleştirdi.
Siirt, Şırnak, Batman ve Mardin İl Sağlık müdürlüklerine bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), 2024 yılı UMKE Faaliyet Programı kapsamında Siirt’te düzenlenen tatbikatta bir araya geldi.

Deprem ve muhtemel afet senaryolarına karşı hazırlık amacıyla tıbbi arama kurtarma, triaj ve koordinasyon eğitimleri aldı. Tatbikata Çevre illerin UMKE ekipleri, AFAD, Jandarma ve Eruh Arama Kurtarma (ERKUT) ekibi katıldı.
Tatbikatta konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Bugün burada sağlık hizmetlerimizin önemli bir parçası olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin 30. Bölge Tatbikatı’nı gerçekleştirmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Sağlık altyapımızı güçlendirmek, afet ve acil durumlara karşı hazırlıklarımızı gözden geçirmek amacıyla düzenlediğimiz bu tatbikat bölgedeki sağlık koordinasyonunu pekiştirmek adına son derece önemlidir.
Emeği geçen arkadaşlarımızın da emeklerinin yerini bulduğunu görerek memnuniyetimi ifade ediyorum" dedi.

Tatbikata Siirt Valisi Dr.Kemal Kızılkaya, Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen, Eruh Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi ve AFAD Müdürü Cahit Akkoyun katıldı.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.