Bu haber kez okundu.

Dr. Fatma Zehra Kurnuç’tan Sezaryen Sonrası Normal Doğum Mümkün müdür?
banner229

Siirt ilimizde Sezeryen sonrası normal doğum artık yapılıyor. Tam teşekküllü ekipmanlarıyla donatılmış Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fatma Zehra Kurnuç tarafından başarıyla yapılmaktadır.
Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fatma Zehra Kurnuç,Eskiden sezaryenle doğum yapan kadınların sonraki gebelikleri sezaryenle sonlandırılmaktaydı. Günümüzde pek çok kadının sezaryen sonrası sağlıklı vajinal doğum yapabileceği anlaşılmaktadır.

Sezaryen sonrası normal doğum isteyen bir kadın öncelikle bunun için uygun bir aday olup olmadığının anlaşılması için değerlendirilecektir. Pek çok kadın sezaryen sonrası normal doğumu başarabilmektedir. 
Ancak bunu deneyen bir kadın doğum sırasında mutlaka yakından izlenmeli, komplikasyon gelişmesi durumunda hemen sezaryene alınmalıdır.

İri bebek, 35 yaşından büyük anne ve annenin kilosunun 90’ın üzerinde olması gibi bazı faktörler SSVD başarısını düşürmektedir.  Rahimde yırtılma, SSVD’un başlıca riskidir. Önceki sezaryende yapılan insizyonun tipi SSVD kararını etkileyen önemli bir faktördür.

Sonra Vajinal Olarak Doğum Yapma Şansım Nedir?

Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fatma Zehra Kurnuç,Her kadının hamileliği benzersiz olmasına ve sezaryen sonrası vajinal doğum için başarıyı öngörecek kesin bir faktör olmamasına karşın, bazı faktörler kimin başarılı olacağını tahmin etmeye yardımcı olabilir.

• 90 kilodan fazla olan kadınlarda daha az başarılıdır.

• 35 yaşın üzerindeki kadınların sezaryen doğum oranları daha yüksektir ve 40 yaşın üzerindeki kadınlarda tekrar sezaryen ihtiyacı riski 3 kat daha fazladır.

• Bebeğin doğum ağırlığı arttıkça başarı olasılığı azalır.

• Bir önceki sezaryenini uzun bir ikinci doğum aşamasından sonra (yani, serviks tamamen dilate olduktan sonraki doğum kısmı) yaşamış olan kadınlarda daha sonra vajinal yolla doğum olasılığı düşüktür

• Önceki sezaryen doğumunun nedeni karar vermede yardımcı olabilir. Doktor önceki sezaryenin nedenlerini gözden geçirmelidir.

• Başarılı SSVD olasılığı daha yüksek olan kadınlar arasında, makat pozisyon veya plasenta previa nedeniyle sezaryen geçirmiş gebeler; daha önce SSVD yapmış olan gebeler vardır.

Faydaları Nelerdir?

Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fatma Zehra Kurnuç,SSVD, kadını büyük bir karın ameliyatından ve kanama ve enfeksiyon gibi ameliyat risklerinden kurtarır. SSVD ayrıca sezaryene göre hastanede daha kısa süre kalınması ve daha kolay iyileşme anlamına gelir.

Peki Bu Doğum Denemesi Güvenli midir?

Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fatma Zehra, Kurnuç,Sezaryenden sonra vajinal doğum yapmak çoğu kadın için güvenli bir seçim olabilir.

Bunun sizin için doğru olup olmadığı, neden daha önce sezaryen olduğunuz ve kaç kez sezaryen ile doğum geçirdiğiniz de dahil olmak üzere birkaç şeye bağlıdır.
Doktorunuzla riskiniz hakkında konuşabilirsiniz. SSVD’u seçen bir kadın yakından izlenir. Herhangi bir doğumda olduğu gibi, anne veya bebek sıkıntı belirtileri gösterirse, acil sezaryen yapılır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.