Bu haber kez okundu.

"Dengbêj Dinletisi & Sevbihêrka Çîrok û Strana" Etkinliğine Yoğun  İlgi
banner232

Siirt’te Kızlar Tepesi Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen "Dengbêj Dinletisi & Sevbihêrka Çîrok û Strana" etkinliği, Siirtli vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. 
Etkinlik, yöresel müzik ve hikâye anlatımı geleneğini yaşatmayı amaçlayan bir program olarak büyük ilgi gördü. Dengbêjler, geleneksel Kürt müziğinin önemli temsilcileri olarak sahne aldı ve izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Halk ozanları geçmişten günümüze aktarılan hikâyeleri ve şarkılarıyla izleyicilere nostaljik bir yolculuk sundu. "Sevbihêrka Çîrok û Strana" bölümü kapsamında da halk hikâyeleri ve geleneksel şarkılar büyük bir beğeniyle dinlendi.
Kültürümüzün zengin notalarını birlikte yaşadığımız bu özel gecede, Dem Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Belediye Eşbaşkanımız Sofya Alağaş, Dem Parti İl Eşbaşkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Dem Parti İl Genel Meclis üyeleri, Kurtalan Belediye Eşbaşkanı ve değerli Belediye Meclis Üyelerimizin de aramızda olması etkinliğimize ayrı bir renk kattı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.