Bu haber kez okundu.

AK Parti İl Başkanı Özturan’dan Belediye Çalışanlarına ‘Mobbing’ İddiası
banner232

AK Parti Siirt il başkanı Av. Bahri Caner Özturan, Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından belediyecilik hizmetleri gerçekleştirmek yerine emekçilere karşı mobbing uygulayan DEM Partili Siirt Belediyesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Başkan Özturan yapmış olduğu yazılı açıklamada; Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Dem’li Siirt Belediyesinin ilk günden bugüne kadar tek icraatı asli vazifesi olan Belediyecelik hizmetlerini gerçekleştirmek yerine onlarca emekçi kardeşimizi işlevsiz ve verimsiz hale getiren mobbing uygulamalar olmuştur.

Belediyede emekçi kardeşlerimizin bir kısmı, ehliyet ve liyakatlarına bakılmaksızın temizlik işleri müdürlüğü ve farklı birimlerde görevlendirilmiştir.

Dem’li belediyelerde çalışma hayatını düzenleyici, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı adımlar yerine; yasa, kanunlar ve evrensel insan hakları çiğnenerek zulüm dönemi başlamıştır. Söz konusu Dem’li Belediyelerde emekçi kardeşlerimize yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız.

İş yeri değiştirme, mobbing, onur kırıcı davranışlar, ayrımcılık ve ötekileştirme çabalarına karşı; emekçi kardeşlerimizle hukuki mücadele başlatacağız. 

İlimizde mağdur ve mazlum olmuş bütün belediye çalışanlarının ve emekçilerinin yanında duracağız. İşçilerimize ve emekçilerimize yönelik baskı, tehdit ve yıldırmalar son bulana kadar haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Dem’li Belediyelere çağrımız hizmet anlayışından uzak davranışlara son vermesi, emekçi kardeşlerimizin haklarına riayet ederek asli görevleri olan Siirt’imize Belediyecilik hizmetini yerine getirmesidir.

Kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Av.Bahri Caner ÖZTURAN 
AK Parti Siirt İl Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.