Bu haber kez okundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Vali Kızılkaya’yı Ziyaret Etti
banner232

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize teşrif eden  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Siirt Valiliğini ziyaret etti.

Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Valilik Makamında Vali Dr. Kemal Kızılkaya’dan ilimizin genel durumu, aile ve sosyal hizmetler alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bakan Göktaş, 23 yıllık AK Parti döneminde Siirt’e yapılan yatırımları ve aile ile sosyal destek projelerini vurguladı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın selamlarını ileten Göktaş, AK Parti’nin 23 yıllık başarı öyküsüne atıfta bulunarak, “Bu yolu, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin yarınlarına güzel izler bırakmak için yürüyoruz” dedi. Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Siirt’te 3 sosyal hizmet merkezi ile vatandaşlara destek verdiklerini açıkladı.

“56 MİLYAR LİRALIK YATIRIM”

Bakan Göktaş, Siirt’e yapılan 56 milyar liralık yatırımın detaylarına değindi. Bu yatırımlar arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 7.9 milyar liralık projelere de dikkat çekti. Siirt’te 2017 yılından bu yana 52 bin aileye ulaşıldığını belirten Göktaş, “Aile Eğitim programımızla 2013 yılından bu yana 6 bin kişi faydalandı. Kadın kooperatifleri ile kadın girişimciliğini destekliyoruz” dedi.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEKLER

Bakan Göktaş, ev tipi bakım modeli ile 7 çocuk evi ve 1 çocuk sitesinde 90 çocuğa hizmet verdiklerini ifade etti. Ayrıca, Siirt’te sosyal ve ekonomik destek programları aracılığıyla 1585 çocuğun sağlıklı gelişimine katkı sunduklarını belirtti. 7 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olunduğunu vurguladı.

ENGELLİLERE VE YAŞLILARA DESTEK

Göktaş, 61 engelli vatandaş için bakım ve rehabilitasyon hizmetleri sunulduğunu, 3 bin 754 kişinin evde bakım yardımından faydalandığını açıkladı. Eylül ayında yaşlı ve engelli aylıklarına toplam 5.6 milyar lira ödendiğini duyurdu.

AİLE VE GENÇLİK FONUNDA YENİLİKLER

Bakan Göktaş, yeni dönem aile ve gençlik fonları hakkında da bilgi verdi. Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta başvuruların başladığını belirten Göktaş, başvuru şartlarının kolaylaştırıldığını ve daha fazla genç çiftin destekten yararlanabileceğini söyledi.

Bakan Göktaş, “Aile ve gençlik fonunun genişletilmesine yönelik yakın zamanda yeni adımlar atacağız. Kamuoyu ile bu konuda detaylı bilgileri paylaşacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.