Bu haber kez okundu.

7. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali Bugün Ödül Töreni İle Sona Erecek
banner229

15-18 Ekim tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün himayesi, Siirt Valiliğinin ev sahipliği, Siirt Üniversitesi ile Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneğinin destekleriyle 7. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali “Özgür Gazze” teması ile bugün yapılacak etkinliklerle sona erecek.

Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen Festival Onursal Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay’ın oturum başkanlığında gerçekleştirilen “Yönetmen Gözüyle Filistin ve Siyonist Sinema” söyleşisine katıldı. Söyleşi de Kemal Tekden, Nazif Tunç, Ceyhan Aksoy ve Tülay Gökçimen konuşmacı olarak yer aldı.

“Filistin ve Siyonist Sinema” üzerine gerçekleştirilen bu söyleşide Siyonist sinemanın ideolojik yapısı ve dünya sinemasındaki yeri katılımcılar tarafından dinleyicilere anlatıldı.

Bu kapsamda Kemal Tekden, “Diriliş Ertuğrul ve Özgür Sinemada Çığır Açmak”, Nazif Tunç “Yerli Sinemada Antisiyonist Bakışı Aramak”, Ceyhan Aksoy “Filistin Türk Sinemasının Neresinde”, Tülay Gökçimen ise “Filistin, Kadın ve Belgesel” başlıklarını dinleyicilere aktardı.

“Yönetmen Gözüyle Filistin ve Siyonist Sinema” söyleşisinin hemen ardından Vahdettin İnce’nin oturum başkanlığını yaptığı “Oryantalist ve Siyonist Sinemanın Deşifresi” söyleşisi yapıldı.

Söyleşi de Dr. Veysel Karataş, Doç. Dr. Aydın Aktay ve Moin Naim konuşmacı olarak yer aldı. Bu kapsamda Dr. Veysel Karataş, “Hollwood’da Holocost Sinema Endüstrisi”, Doç. Dr. Aydın Aktay “Kültür Endüstrisi ve Yahudi Lobisi”, Moin Naim ise “Arap Medyasında Filistin ve İsrail Meselelerinin Temsili” ana başlıklarında çerçevesinde dinleyicilere bilgiler sundu.

“Oryantalist ve Siyonist Sinemanın Deşifresi” konulu söyleşide, oryantalist bakış açısının sinema üzerindeki etkileri ve Siyonist sinema akımının kültürel ve siyasi söylemleri nasıl şekillendirdiğini dinleyicilere anlatıldı. Söyleşi dinleyicilere sinemanın manipülatif gücünü ve kurgulanan algıların toplumlar üzerindeki etkilerini derinlemesine anlama fırsatı sundu.

7. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali üçüncü günü etkinlikleri kapsamında  Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen Prof. Dr. Fadıl Aygan’ın oturum başkanlığında gerçekleştirilen “Tehlikenin Olduğu Yerde Yükselir Kurtarıcı Güç” söyleşisi yapıldı

Söyleşi de Festival Onursal Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Wajdy al-Arabi, Sami el-Arian konuşmacı olarak yer aldı. “Tehlikenin Olduğu Yerde Yükselir Kurtarıcı Güç” başlıklı söyleşide, kriz ve tehlike anlarında ortaya çıkan liderlik ve dayanışma konuları tartışıldı.

Bu kapsamda Prof. Dr. Yasin Aktay, “Sanat, Savaş ve Siyaset”, Wajdy al-Arabi “Gazze Sinemayı Nereye Davet Eder”, Sami el-Arian ise “Soykırım Çağında İsrail’in Stratejik Kayıpları” başlıklarında detaylı bilgileri dinleyicilere aktardı. “Tehlikenin Olduğu Yerde Yükselir Kurtarıcı Güç” söyleşisinin hemen ardından ise Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın oturum başkanlığını yaptığı “Dünya Esir, Gazze Özgür” söyleşisi yapıldı.

Söyleşi de Sellahaddin Eş, Vahdettin İnce, Rıdvan Kaya ve Dr. Hüseyin Atvan konuşmacı olarak yer aldı.

Bu bağlamda Selahaddin Eş, “7 Ekim’den Sonra Dünya ve Sinema”, Vahdettin İnce “Haçlı ve Siyonizm Medeniyetine Karşı Aksa Tufanı”, Rıdvan Kaya, “Siyonist Sinema ve Medyanın Kapattığı Dünya”, Dr. Hüseyin Atvan ise “Türkiye’de Bir Gazzeli” ana başlıklarında dâhilinde dinleyicilere bilgiler sundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.