Bu haber kez okundu.

2024 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Kemal Kızılkaya Başkanlığında Yapıldı
banner229

Üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen, kamu kurum-kuruluşlarınca yürütülen ve planlanan yatırımların değerlendirildiği, 2024 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; ilde yürütülen yatırımlar ele alınarak, 2024 yılı içinde yapılacak yatırımlar ve projeler ile ilgili genel bir değerlendirme yapıldı.

Vali Kızılkaya, toplantının açılışında yaptığı değerlendirmede; ilimize tahsis edilen ödeneklerin hızlı, etkin ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.

Kurum ve Kuruluşların mevsim şartlarının düzeldiği bu aylarda çalışmaların hızlandırılması gerektiğini kaydeden Vali Kızılkaya konuşmasını şöyle sürdürdü; 

“İlimiz genelinde 2024 Temmuz ayı itibariyle 146 proje üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Bu projelerin toplam bedeli 49 Milyar 401 Milyon 346 Bin TL’dir. Söz konusu projelere ayrılan ödenek miktarı 6 Milyar 410 Milyon 679 Bin Tl olup, 1 Milyar 399 Milyon 144 Bin Tl harcama yapılmıştır. 146 projeden 21’i tamamlanmış, 86’sı devam etmekte, 25’i ihale aşamasında ve 14 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı henüz başlanamamıştır” dedi.

Vali Kızılkaya, Cumhurbaşkanlığı’nın 17/05/2024 tarihli ve 2024/7 sayılı tasarruf tedbirleri konulu genelgeleri gereği, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması, takip edilmesi ve genelgeye tüm kurumların riayet edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerine tek tek söz veren Vali Kızılkaya, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını istedi.
 
Vali Kızılkaya, bazı yatırımcı kurumlara iş ve işlemlerin daha hızlı, verimli ve etkin bir şekilde yapılması yönünde talimat verdi.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.

Siirt Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, yatırımcı kuruluşlarının bölge müdürleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.