Bu haber kez okundu.

Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip,"Eğitim Alanında Söylemden Eyleme Geçme Zamanı"
banner229

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip eğitim alanında söylemden eyleme geçme zamanın geldiğini söyledi. 
Edip, Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı ilk iki dönem değerlendirmesini yaptı ve bundan sonraki süreçte yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Dört aydan beri Siirt’te görev yaptığını hatırlatan Edip, gerekli gözlemleri yaptığını belirterek artık söylemden eyleme geçme zamanın geldiğini ve tek amaçlarının Siirt’te eğitimin kalitesini yükseltmek olduğunu ifade etti.
Bu eğitim ve öğretim yılının ilk iki döneminde, Siirt Eğitim Seferberliği, Siirt Her Yerde Okuyor Projesi, Siirt’te Okuyorum kodlama yapıyorum gibi projeleri hayata geçirdiklerini, Birinci Siirt Eğitim Çalıştayını düzenlediklerini belirten Edip, Eğitim Fakültesi ile imzaladıkları protokol gereği ortak çalışmalar yapacaklarını açıkladı.
Okullarda yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Edip “Okullarda sosyal değişiklikler yapacağız. Hesap verilebilir bir eğitim sistemi oluşturmaya çalışacağız.

Yeni dönemde yeni eski ve artık miadını doldurmuş okul binalarını yıkıp bunların yerine yenilerini yapacağız.İl Merkezi ile Kurtalan ve Başkan ilçelerinde bu durumda 17 okul tespit ettik.

Bunları üç yıllık bir program dahilinde yıkıp yerine yenilerini yapacağız.Her sene 5-6 okulu yıkıp yerine yenisini yapmayı planlıyoruz. İlk çalışmayı Endüstri Meslek Lisesinde yapacağız. Bu okulun miadını dolduran binasını yıkıp yerine modern bir bina yapacağız.” Dedi.
Okullar arasında kalite farkını ortadan kaldırma ve bu yöndeki algıyı kırmayı amaçladıklarını belirten Edip sözlerini şöyle sürdürdü “Kenar ve varoş mahalle okullarına pozitif ayırımcılık yapıyoruz. Öğrencilerin belirli okullara kayıt yaptırabilmek için hayali adres arayışlarının önüne geçmek amacıyla varoş okullara pozitif ayırımcılık yaparak z kütüphaneleri ve beceri tasarım atölyelerini daha çok bu okullara yapıyoruz.

İnşallah nisan ayına kadar 45’i Sancaklar Vakfı, 5 ‘i de bakanlığımız imkanları ile olmak üzere 50 adet atölye hizmete girecektir. Bilim Sanat Merkezinin eski binasını bilgi evine dönüştüreceğiz. Siirtte ilk defa yapılacak.İki bölümden oluşacak. İlk bölümde bilgisayarlar, teleskop ve akıl zeka oyunları olacak robotik kodlama çalışmaları yapılacak.

İkinci bölümde değerler eğitimi verilecek.Kütüphanesi bulunacak. İnşallah en kısa zamanda Bilgi ve Kültür evi bütün hizmetlere açık olacak bir şekilde hizmete girecek. Amacımız her okula bir kütüphane ve bir beceri atölyesi kazandırmayı hedefliyoruz.”
Niyetleri ve heyecanları olduğunu belirten Edip akademik çalışmalar hakkında da bilgi verdi ve bunların bundan sonra daha profesyonel bir şekilde yapılacağını söyledi.

Edip, “Niyetimiz var,. heyecanımız var, gayretimiz var.Ancak bunlar Siirt için yetmiyor.Aradaki makas farkının kapanması için daha çok şey yapmak gerekiyor. Buradaki gençlerin eğitimden başka şansları yok. Bu nedenle akademik kariyeri önemsiyoruz. İkinci dönemde her ay bir ve Mayıs ayında da 3 tane deneme sınavı yapacağız. Bu sınavlar daha profesyonel olarak yapılacaktır.

Siirt okullar projemiz var. Bunu da çok önemsiyoruz. Bu proje ile öğretmenlerimize kodlama eğitimi vereceğiz. Onlarda bunu öğrencilerine verecekler. Haziran ayına kadar 50 bin öğrencinin bu eğitimi almalarını tasarlıyoruz. Bunun ardından öğrenciler arasında robot yapma yarışması düzenleyeceğiz.

Değerler eğitimini artık uygulamalı hale getireceğiz. Hoş görüden bahsediyorsak; Siirt hoşgörü benimseyecek. Yardımseverlikten bahsediyorsak, çocuk yoksul bir komşusuna bir tas yemeği götürebilmelidir. Çocuk yardımseverlik ve komşuluk duygularına sahip olacaktır.
Edip ’in açılış konuşmasının ardından ARGE biriminden Yunus Emre Diriarın birinci dönemde yapılan çalışmalar ve ikinci dönemde yapılacak çalışmaları sinevizyon eşliğinde anlattı.

Yunus Emre Diriarın İkinci dönemde yapılması düşünülen projeleri şöyle açıkladı;

1- BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Öğrencinin başarısını artırma

Veli-öğretmen-öğrenci üçlüsü ile ilgili iletişimi artırma

öğrencinin eğitim ortamı ile ilgili bilgi sahibi olma

öğrencinin eğitim-öğretim için gerekli olan bütün olanaklara sahip olduklarını yerinde görmesini sağlama

2-DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

Milli, manevi ve kültürel değerlerini tanıyan, bu değerleri benimseyen ve saygı duyan; kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan, iş birliği içinde çalışan, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen, bireysel ve toplumsal sorunları tanıyan ve bu sorunlara çözüm yolları arama alışkanlığına sahip, üretken bireyler yetiştirilmesini sağlamak,

3- HER KİTAP BİR YOLCULUKTUR PROJESİ

"Her Kitap Bir Yolculuktur Projesi” öğrencilere kitap okuma alışkanlığı ve bilincini kazandırarak, onlara kitap okumayı sevdirmeyi, kelime dağarcıklarını zenginleştirmeyi ve öğrencilerin güven duygularını geliştirerek Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanabilmelerini amaçlamaktadır.

Bunu yanında velilerimiz arasında da kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve çocukları ile beraber kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak.

4- OKULLARDA SAĞLIKLI BESLENME

Öğrencilerimizin beslenme alışkanlıklarını düzenlemek sağlıklı ve lifli yiyeceklerin öğrencilerimizin ulaşabileceği yerlerde olmasını sağlamak amacıyla okullarımızda "okullarda sağlıklı besleme" başlatılacak.

5- SİİRT  ÖĞRETMEN AKADEMİSİ PROJESİ

Projenin amacı Siirt ilinde görev yapan öğretmen ve eğitim yöneticilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya yönelik faaliyetler gerçekleştirmektir.

6- VELİ İLE ÖĞRENİYORUM PROJESİ

Projenin amacı; veli, öğrenci ve öğretmen arasındaki iletişim becerilerinin artırılması yoluyla öğrencisiyle daha fazla ilgilenen, öğretmenlerle sürekli diyalog halinde olan, veli desteğine ihtiyaç duyduğu noktalarda okulun yanında olan bir veli profilinin oluşturulmasını sağlamaktır.

7- SİRO (SİİRT ROBOTLU OKULLAR PROJESİ)

Siirt Kodluyor ve STEM Projesi’nin amacı; ortaokul ve ortaöğretimde eğitim öğretim gören öğrencilerimizi teknolojik beceriler ile donatıp, tüketen değil üreten, sebep sonuç ilişkisi kurabilen, takım ruhuyla çalışabilen, gelişen teknoloji ile uyumlu bireyler haline getirmek ayrıca öğretmenlerimizi de “Kodlama ve STEM” alanlarında donatmaktır.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Butur'da ikinci dönemde uygulayacakları projelerle ilgili bilgilendirme yaptı.
Açıklamaların ardından Edip, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Basın toplantısı toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kerem 5 yıl önce

Ömer bey yani bu neyi kastediyor şimdiye kadar memlekette onlarca yetkili ve deneyimli idareci geldi hepsi söylemdemi kalmış doğru bir ifade olduğunu düşünmüyorum hatta geçmişi küçümseme reddetme başarısız gösterme gibi bir söylem geldi bana

Avatar
Mustafa 5 yıl önce

siirtte uzun yıllar görev yapmış müdürler hep söylemedemi kalmış olarak algılayalım