Bu haber kez okundu.

2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı Düzenlendi
banner229

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı “Çocuklarımız İçin Bir Araya Geliyoruz” temasıyla öğretmen evi konferans salonunda düzenlendi.

2023 Eğitim Vizyonu Siirt Çalıştayı ile ilgili tanıtım filmiyle başlayan çalıştay, Milli Eğitim Müdürü Edip Deniz’in açılış konuşmasıyla devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Siirt Öğretmenevinde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, eğitimin kalitesini yükselmek ve sorunlara çözüm üretmek için çabaladıklarını söyledi.

Başarının tesadüf olmadığını belirten Edip, şöyle konuştu: "Büyük bilgilerin yetiştiği bu topraklarda maalesef eğitimde hak ettiğimizi bulamıyoruz. Paydaş kurumlarla istişare ederek, görüş ve fikirler doğrultusunda Siirt'i daha iyi yerlere nasıl getirebileceklerini tartışacağız.

Eğitimin temel sorunlarının neler olduğunu, kaliteyi artırmak için neler yapılması gerektiğini ve en önemlisi de sorunlarımıza net çözüm üreterek çocuklarımıza nasıl daha iyi bir gelecek sunabileceğimizi konuşacağız.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hasan Basri Memduhoğlu yaptığı konuşmada, bu çalıştayın sorunun ortaya çıkarılmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

Akademik başarının her şey olmadığını belirten Prof.Dr.Memduhoğlu “Akademik başarıya odaklanıyoruz.Ancak akademik başarı her şey değildir.Sosyal başarı ve ahlaki değerlerde önemlidir.Hocamın başucuna doğmayan güneşi neyleyim diyen bir öğrencilerden hocasına kumpas kuran ve hatta öldüren bir öğrencilere geldik.” Dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları iş birliği protokolüne değinen Prof.Dr.Memduhoğlu şöyle dedi “Eğitimdeki eğitim başarısı o ilin ekonomik, sosyal ve benzeri durumlarıyla da bağlantılıdır.Bu nedenle gerçekçi olmak gerekiyor. Biz kalkıp Siirt’i akademik açıdan ilk on ilin arasına sokacağız dersek bu pek gerçekçi olmaz.

Eğitim Fakültesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğüyle imzaladığımız iş birliği protokolü kapsamında iki okulumuza iki yıl süreyle akademik danışmanlık yapacağız.

Vali Yardımcısı Selim Erkovan'da sorunun tespit edilip, kabullenmesinin çözüm yolunda büyük önemi olduğunu belirtti. Hasta olma durumunu örnek olarak veren Erkovan “ Bu toplantı çok önemli. Bize eğitimde bir hastalığın olduğunu ve bunu kabullendiğimizi gösteriyor.

81 il arasında 79 cu sırada olmamız hastalığın çok ciddi olduğunu göstermektedir. Fakültemizin pilot okullarda yapacağı çalışmalarla hastalığın nedenleri ve çözüm yolları bulunacaktır.” Dedi

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Erhan Akın, ilgili paydaşlardan eğitim süreci ile karşılaştıkları sorunlarla ilgili sorular yönelttiklerini kaydetti.

Muhataplarımızın tamamına yakını iletişim başlıklı soruna dikkat çektiklerini ifade eden Akın, “Öğrenciler, öğretmelerden ve velilerinden dert yanarken veliler öğretmen ve idarecilerin kendilerine yönelik iletişimi sorununa vurgu yapmışlar.

Öğretmenler ise velilerin ilgisizliğini, diyaloğa kapalılığını ve idarecilerin de koordinasyon ve genel anlamda yardım etmediğine dikkat çekmişlerdir. Eğitim paydaşlarının en dikkat çeken sorunu iletişim sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, nedir bu iletişim yâda iletişimsizlik?

"Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Erhan Akın, yaptıkları çalışmalarda kalitenin yükselmemesinde en büyük etkenlerden birisinin iletişimsizlik olduğunu belirtti ve birbirimizi anlamamız gerektiğini söyledi.

Her yerde yüksekle sesle konuştuğumuzu belirten Akın “Her yerde sokakta iş yerinde evde hep yüksek sesle konuşuyoruz.Ancak buna rağmen aramızdaki iletişimin seviyesi çok düşüktür.İnsan sevmek ve sevilmek için vardır.Birbirimizi sevmeli ve anlamalıyız. Aramızda sevgi anları oluşturalım.” Dedi.

Okullarda sesimiz yüksek, Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin sesleri yüksek. Evlerimizde de seslerimiz yüksek, anne ve babaların sesleri yüksek, eşlerin sesleri yüksek, çocukların sesleri yüksek, teflonlarımızın, tabletlerimizin, bilgisayarlarımızın sesleri yüksek ama buna rağmen iletişim seviyemiz çok düşük.” diye konuştu.

Toplantıya Vali Yardımcısı Selim Erkovan,İl Jandarma Komutan Vekili Alb.Mevlüt Yıldız, Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Doğanay, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip,Sivil Toplum Kuruluşları ve okul müdürleri katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şah ve mat 5 yıl önce

1- Sayın Milli Eğitim Müdürü ve danışmanları hangi mesai arkadaşıyla paylaşarak bu çalıştayı düzenledi ve kimler davet edildi?
2-Çalıştaya davet edilen kaç İl Müdürü katıldı?
3-Çalıştay Saat 10.00 da iken niye 11.00 a ertelendi?
4- Çalıştaya davetliler katılmayınca ve salon boş kaldığında hemen talimat gönderilerek davet edilmeyen ve değer görmeyen kıymetli eğitim personelleri dolgu malzemesi olarak kullanıldı

Avatar
Siirtli 5 yıl önce

ciddiyetten uzak reklam amaçlı bir program oldu. zamanında başlamadı. oturma düzeni tamamen çalıştay ruhuna uygun olmadı. Hiç kimsenin elinde sihirli değnek yoktur. katılımcıların bazıları konulara vakıf idiler. Ancak kısa sürede sonuç alınamayacağını dile getirdiler. Kurum müdürleri reklam amaçlı olduğu için katılmadılar. faydasız ve amaçsız bir program oldu. Siirt' e yazık.